I konsolkampen slår Digital Foundry fast att Playstation 4 segrar över Xbox One.

Tvekar du inför huruvida du ska köpa Dark Souls III till Playstation 4 eller Xbox One har Digital Foundry svar på tal: Det är PS4 som gäller. Anledningarna är flera enligt deras test men på Xbox har spelet svårt att hålla frameraten på 30 och skalas ned till 900p. Vidare försvagas motion blur- och skuggeffekterna.

PS4-versionen presenterar världen via krispiga 1080p och är betydligt mer stabil på 30 fps. Digital Foundry tillägger att spelet är underhållande även på Xbox One men att PS4 tvivelsutan gör det tekniska arbetet på ett mer tillfredsställande sätt.

Brasklappen för Playstation 4 är emellertid pc-versionen. Löftet om felfritt 60 fps är lockande och även om man ännu inte hunnit testa spelet till Windows låter det på pappret som om det blir den definitiva versionen och det självklara valet – om du nu har möjligheten att välja. Hur som helst kan du här se en jämförelsevideo mellan konsolvarianterna.

På pappret eller på riktigt? Det är som med bilar, även om du har den största motorn så kan en bil med mindre motor dra dig på banan om den är bättre anpassad för ändamålet. Det handlar inte om bara råstyrka utan om så mycket annat. I många fall har PS4... 30/03 Hur lång tid måste det gå innan du ger upp hoppet om att Xbox One på något sätt plötsligt ska visa sig vara mer kraftfull än PS4? :D 29/03 För 5 000 kr får du en dator som klarar av att spela Dark Souls 3 i 1080p 60fps utan problem. Systemkraven är löjligt låga. 29/03 Clickbait - check Med tanke på att Såny redan står i beredskap att släppa en kraftfullare PS4 (.5) endast 2 år från release, enligt en hel del seriösa rykten (DLMGTFY) så är det nog som misstänkts från början, att PS4 på pappret och med klenare utveckla... 29/03 Wow! Potatisen Sony har gjort får lite bättre FPS än den Microsoft gjorde! #4tehGaymerzz #PlaystationNation 29/03 troll? efter bloodbourne fanns det bokstavligen ingen anledning att inte spela på PC för min del. Så mycket bättre. PS4 regerar lika mycket som det är skoj att ha huvudvärk 29/03 Jag skiter i på vilken plattform folk spelar på. Så länge dem får uppleva Dark Souls underbara atmosfär 28/03 http://store.steampowered.com/hwsurvey Majoriteten av alla som spelar på steam har en sämre dator än en PS4/X1. 49% av spelarna sitter fortfarande på en tvåkärnig CPU som är sämre än PS3/360. Dryga 10% som sitter på grafikkort med 3gb eller mer vram.... 28/03 Troll! Du kan ju inte på allvar mena att du inte startat din ps4a pga. 30 fps? va fan trodde du när du köpte? PS4 RULEZ 28/03 Vadå "Suck"? Onödigare kommentarsvar får man söka efter länge... Om man redan vet vilket som är bäst är det väl onödigt att jämföra andra då det finns en hel del PC komponenter som även är ljusår från att vara bäst... enligt din logik alltså. Men visst... 28/03
Skicka en rättelse