Det har gått tre och ett halvt år sedan den framgångsrika Kickstarter-kampanjen för Oculus Rift, som då bara var Palmer Luckeys ambitiösa projekt. Det blev dock startskottet för en nytändning för virtual reality som varit stendött sedan det tillfälliga besöket i arkadhallar på 90-talet.

Igår lanserades den slutgiltiga konsumentversionen av Oculus Rift, som numera ägs av Facebook, och de första recensionerna är väldigt positiva.

Ars Technica kallar det "första generationens revolution" och menar att VR innebär ett helt nytt sätt att se på datorvärldar. Däremot är de inte helt överrens med Oculus-affären som saknar funktioner som vi förväntar oss idag. Man tycker också att standardstyrningen med en Xbox-gamepad inte är lika revolutionerande som headsetet.

Engadget trycker också på att detta är första generationens hårdvara men att inlevelsen är "imponerande" men att priset för VR är högt. De skriver också att det tar tid att ställa in headsetet för just din anatomi men att det är värt det i slutändan. Man prisar också de inbyggda (men borttagbara) hörlurarna. De har heller inga problem med Oculus-affären och kallar den väldesignad.

Road to VR sammanfattar sin recension med att "Rift känns som en nästan perfekt exekvering av Oculus löfte från 2012". Även de påpekar att gamepads funkar men inte är den ultimata lösningen för att styra virtual reality-upplevelser.

Vi väntar fortfarande på våra enheter från både Oculus Rift och HTC Vive. Du lär märka när vi fått dem...

Skicka en rättelse