Lanseringen kan ske tidigare än vi anar.

De senaste veckorna har det spekulerats i huruvida Sony är på gång att släppa en uppdaterad version av Playstation 4 som ska klara av uppspelning av 4K-video. Sweclockers rapporterar om att en artikel på Wall Street Journal menar att denna ska släppas redan innan lanseringen av Playstation VR i oktober.

Virtual reality är som bekant väldigt krävande. Bilden behöver renderas två gånger (en för varje öga) och uppdateringsfrekvensen måste vara hög för att undvika illamående. Det rimmar ju ganska väl med en uppdaterad hårdvara och enligt artikeln, som tyvärr ligger bakom en betalvägg, ska de två konsolversionerna existera parallellt, "Playstation 4,5" är ingen ren ersättare.

Tar hellre 1080p fast stabilt 60fps 30/03 Köper du en tv idag som inte är budget så har den 4K. Så det lär inte dröja länge innan en stor del har det hemma. 3D var lite speciellt då du inte fick med glasögon till alla apparater och utbudet jävligt dåligt i många år och det var en seg utveckling... 30/03 Jag tror det blir lite som med 3D tv. Alla vet var det är men ingen känner någon som har det. :) Dom flesta konsumenterna (den stora massan) ser inte poängen i att uppgradera när dom har något som fungerar. Marknaden är lite för naiva som trycker ut ny... 29/03 Utbudet är litet men det blir större. Det största problemet med streaming idag är att det är så låg bitrate. Tar du en 1080p blu-ray och jämför med 1080p Netflix är det stor skillnad i kvaltié. 29/03 Netflix streamar i 4K. Det krävs dock att man har den dyrare prenumerationen för att få se 4K-material. 29/03 Du blir nog tvungen att gå tillbaks för det är långt ifrån allt som finns tillgängligt att se i 4K. :) 29/03 Jag har Netflix och en 4K tv och streamar i 4K. Alla serier och filmer med 4K symbolen kan du se i 4K. http://www.whats-on-netflix.com/lists/4k-titles-on-netflix/ 29/03 Netflix streamar house of cards i 4k är väl mer sanning än att netflix streamar 4k. 29/03 Var har du hört det? Netflix streamar inte i 4k. 29/03 Netflix streamar i 4K. Hade dom kört samma bitrate i 1080p hade man inte sett stor skillnad. Allt blir inte märkvärt bättre i 4K men efter kollat House of Cards i några avsnitt går det inte att gå tillbaka till 1080p. Detaljerna gör att det känns mer... 29/03
Skicka en rättelse