Man viftar inte omotiverat på rumpan ostraffat! Det fick #Blizzard nyligen lära sig, när användaren Fipps gav utförlig kritik mot den kvinnliga #Overwatch-karaktären Tracers vinnargest. Fipps menar att den är omotiverat sexualiserad och inte alls ligger i fas med hennes karaktärsdrag.

Posen är fel för Tracer eftersom hon inte inte alls anspelar på sin egen sexualitet, menar Fipps. Det gör däremot karaktären Widowmaker, och vinnargesten hade därför passat bättre för henne, resonerar Fipps som menar att Blizzard plötsligt överger sina balanserade karaktärer för att tjäna en lätt hacka på sexighet.

What about this pose has anything to do with the character you're building in tracer? It's not fun, its not silly, it has nothing to do with being a fast elite killer. It just reduces tracer to another bland female sex symbol.

Så här ser Tracers omdiskuterade vinnarpose ut:

Blizzard tog snabbt åt sig av kritiken och game director Jeff Kaplan gick in i diskussionen med ursäkter och besked att rump-posen skulle bytas ut.

Men eftersom sexualitet får folk att gå in i diskussioner som om livet hängde på hur starkt man kan framföra sin åsikt tog det snabbt hus i helvete, och Blizzard anklagades för att vika för den känsliga minoritetens vilja. Vilket fick Kaplan att ge ett utförkligare svar till den skrotade rumpposen. Han säger att man redan från början var missnöjda med Tracers första vinnarpose, och i färd med att byta den mot något mer i linje med hennes karaktär.

Vad internet tycker om det läser du i diskussionstrådens följande 19 sidor. FZ-redaktionen nöjer sig med att fortsätta vänta på Overwatch-premiären den 24 maj.