Man viftar inte omotiverat på rumpan ostraffat! Det fick #Blizzard nyligen lära sig, när användaren Fipps gav utförlig kritik mot den kvinnliga #Overwatch-karaktären Tracers vinnargest. Fipps menar att den är omotiverat sexualiserad och inte alls ligger i fas med hennes karaktärsdrag.

Posen är fel för Tracer eftersom hon inte inte alls anspelar på sin egen sexualitet, menar Fipps. Det gör däremot karaktären Widowmaker, och vinnargesten hade därför passat bättre för henne, resonerar Fipps som menar att Blizzard plötsligt överger sina balanserade karaktärer för att tjäna en lätt hacka på sexighet.

What about this pose has anything to do with the character you're building in tracer? It's not fun, its not silly, it has nothing to do with being a fast elite killer. It just reduces tracer to another bland female sex symbol.

Så här ser Tracers omdiskuterade vinnarpose ut:

Blizzard tog snabbt åt sig av kritiken och game director Jeff Kaplan gick in i diskussionen med ursäkter och besked att rump-posen skulle bytas ut.

Men eftersom sexualitet får folk att gå in i diskussioner som om livet hängde på hur starkt man kan framföra sin åsikt tog det snabbt hus i helvete, och Blizzard anklagades för att vika för den känsliga minoritetens vilja. Vilket fick Kaplan att ge ett utförkligare svar till den skrotade rumpposen. Han säger att man redan från början var missnöjda med Tracers första vinnarpose, och i färd med att byta den mot något mer i linje med hennes karaktär.

Vad internet tycker om det läser du i diskussionstrådens följande 19 sidor. FZ-redaktionen nöjer sig med att fortsätta vänta på Overwatch-premiären den 24 maj.

Foliehatt på! Ju mer jag tänker på det så känns det mer och mer som en marknadsföringsgrej av Blizzard. Folk som inte pratar om spelet har börjat prata om det på diverse forum, tidningar skriver om det. Folk kollar upp spelet som inte vetat om det förut... 07/04 nä, tanken var att det skulle bli en pose som bättre representerade karaktärens personlighet. men baktanken bakom det som formulerades ungefär så hade nog den avsikten. blev visst ett litet bakslag i så fall. :p för nu kan det ju inte mycket tydligare... 07/04 http://www.techspot.com/images2/news/bigimage/2016/04/2016-04-06-image-3.jpg inspiration är vackert vare sig det var menat eller ej:) 07/04 Var inte tanken med ändringen att Tracer skulle avsexualiseras? Känns konstigt att de byter ut posen till en klassisk pinup pose. 06/04 good news everybody! :) http://techraptor.net/wp-content/uploads/2016/04/Comparison-between-poses.jpg 06/04 Jag tror inte vi kommer längre i diskussionen nu. Jag har trots allt sagt allt jag vill säga. 03/04 Överdrivet stora muskler är inte att sexualisera något. Det finns gott om vältränade kvinnor och män som inte är sexualiserade bara för att de är välbyggda. Sen finns de ju såklart de som har lite speciell smak. Vissa tänder ju t o m på bilar så ifall... 03/04 Ja, Duke ser ju ut som vilken snubbe som helst en lördagsmorgon. :P Du verkar inte riktigt förstå att en sexig man inte har samma pose som en sexig kvinna. I vissa fall kanske, men inte generellt. Hade Tracer varit klädd och i samma pose som snubben du... 03/04 Igen då, vart är Duke sexualiserad? Han har i likhet med Tracer (nästan lika) tighta byxor, men utöver det då? Har du hört något klagomål från någon om Tracers tights? Man kan dessutom ha en "onaturlig pose" utan att den är sexualiserad...en karaktär... 02/04 Menar du alltså att bilden ovan inte är sexualiserad? Precis som att det kan klagas på att Tracer har tighta kläder och en onaturlig pose för att vara sexig har Duke Nukem en onaturlig pose och tighta kläder för att vara sexig. Att "sex säljer" är ett... 02/04
Skicka en rättelse