Det är dyrt att göra spel, och drar man ut på utvecklingstiden kan kostnaden springa iväg duktigt. Entré #Final Fantasy XV. Det har varit under utveckling i bortemot ett decennium, och för att spelet ska gå runt ekonomiskt måste det sälja massiva 10 miljoner exemplar.

Det avslöjade regissören Hajime Tabata på en presskonferens i går morse (vilket utesluter aprilskämt), skriver Kotaku. Som jämförelse sålde #The Witcher 3 i 6 miljoner exemplar de sex första veckorna, och #Fallout 4 skeppades i 12 miljoner ex de första 24 timmarna. Omöjligt är det inte, men ribban ligger högt. Kanske ger det motivation att släppa Final Fantasy XV till pc också.

...och MMO :) Nu lirar iofs många Destiny men tror den största delen av MMO kakan är PC spelare. 05/04 Att den är liten är kanske fel ord. Marknaden är stor men bred. Har för mig att BF serien har sålt bäst till PC. Men PC som ensam platform säljer inte lika bra som konsolerna tillsammans. HL är ett bra exempel då största delen av CS spelarna har köpt... 04/04 Så liten är den inte :) Det är inte helt lätt att googla på då man verkar hitta olika siffror. Glöm sen inte att majoriteten av PC köps som download och det finns inte mycket statistik om det. Förstår inte din jämförelse mellan HL och BF4? Lät lite som... 04/04 Var är mitt Last Guardian? 04/04 Ja men dåså! :) Inte för att jag var så orolig, mer trött på att alla FFXV diskussioner här på FZ verkar handla om FPS och huruvida spelet kommer till pc eller ej. 03/04 Om dom kommer att göra fler spel så hoppas jag på att det kommer ett FFIX inspirerat spel. 03/04 Evolve till konsol hade problem med fps i betan och drops ner till 25. Efter release blev det stabila 30fps. 03/04 Med tanke på att deras 30 tusen "ultimate collectors edition" sålde slut på inte ens en dag så visar det nog på ett hyffsat intresse. De lyckades sälja in spelet ganska väl på deras uncovered event i veckan, så Square Enix jobbar hårt på att bygga upp... 03/04 LET ME BELIEVE! :( Var inte menat som ett fullt seriöst inlägg men som tröst till mig själv att klappa min dator och känna mig större och starkare än konsolerna. Tror dock att livslängden är längre? Jag kanske snackar dynga dock, men det är mestadels... 02/04 PC marknaden är fortfarande väldigt liten. Ett spel som Half Life har inte ens sålt i 10 miljoner exemplar och det har varit en ikon i bland PC spelare i snart 20 år. Spel som BF4 kommer nästan upp i 8 miljoner sålda exemplar över konsolerna och det är... 02/04
Skicka en rättelse