Rykten ska man aldrig dra för höga växlar på. Det fick vi om inte annat lära oss när det spekulerades friskt om en Nintendo NX-läcka från svenska Massive som visade sig vara helt och hållet fejk. Nu är det ett filmklipp från #Mass Effect: Andromeda som cirkulerar på nätet – kan den vara mer sanningsenligt?

Svaret är förstås "ingen aning", men det känns ändå lite suspekt att #EA har jagat klippet och plockat ner det med copyright-anspråk. Dock hann folk i vanlig ordning slanga hem klippet och publicera det på andra ställen, bland annat här och här. Samt på Youtube som ni kan se nedan.

Enligt en användare på Neogaf kommer sekvensen ursprungligen från en sajt som drivs av en av utvecklarna som jobbar med spelet. Själva filmen innehåller krogans, dödlig pollen och explosioner. Vi får även en kort demonstration av hur jetpacks fungerar. Klippet sägs komma från 2014 och ska enligt uppgifter inte representera den slutgiltiga produkten när det gäller grafiken.

Tyvärr har de intervjuer jag läst samtliga påstått att de kommer att behålla ME3 actiondelen. Tyvärr. Genomför just nu mitt lilla projekt med att spela dem back to back (med import) för att se hur mycket spelet påverkas. Är 2/3 igenom ME2 och jag vetefa... 04/04 Trean var framförallt så jävla tråkig! Fick tvinga mig igenom hela spelet.. Har inte återvänt än heller. 03/04 ME1 är ju ett så fantastiskt spel , synd att man gick vilse med ME2 och framförallt ME3 , även om slutet inte var nån höjdare så var det inget mot att spelet förvandlats till en innehållslös shooter :/ 03/04 Jag tror detta är tidig lek i Frostbite snarare än gameplay/demo 03/04 Finns inte så mycket att säga om det man såg. Det enda jag undrar över är om det kommer spela som Mass Effect 2 eller 3. 3an var värdelös, gameplayen kändes hemsk, stod knappt ut med att spela igenom det för att få storyn. Och ja slutet var meh det med,... 03/04 Om klippet stämmer så ser det bra ut för att vara extremt tidigt i utvecklingen. 03/04 Ja denna personen verkar ha varit väldigt mån om att fått sitt CV uppdaterat men att göra det publikt med ett icke offentliggjort spel är ju inte så smart om personen i fråga inte ville byta jobb snarast.. 03/04 Fast det är ju du som verkar helt fascinerad utav bajs då det var du som pratade om det, åldern på dig är väl ca 15 år gammal möjligtvis. Är du äldre så blir jag bara mörkrädd 03/04 Ser mer ut som någons showreel 03/04 Överraskande många som kritiserar grafiken på Neogaf. Förstår inte riktigt vad folk tänker när dem baserar sina åsikter på en lågupplöst video, som dessutom visar upp en prototyp från 2014... 03/04
Skicka en rättelse