Trots saftig prislapp är det många teknikintresserade som slänger sedelbuntar och kreditkort på den nya virtual reality-tekniken. Oculus Rift började skicka iväg enheter till de som förbokat den 28 mars, men vissa av de som var garanterade en Rift i första omgången har fortfarande inte fått någon.

På grund av det höga antalet förbokningar har det blivit brist på komponenter i fabriken där headsetet tillverkas, vilket påverkar några av de som bokat tidigt. De som drabbats ska få ett nytt datum för leverans senast den 12 april.

Som plåster på såren kommer Oculus och ägarna Facebook att pröjsa frakten för alla förbokningar (gäller de som förbokat fram till igår). Vilket får ses som hyfsat generöst då frakten går på runt 44 euro hit till Sverige.

Via pcgamesn.

Vad fan vet du..tror du allvarligt att du bättre skulle skulle styra ett företag? tror du att oculus inte vill tjäna pengar? När ett företag försenar så är det en fruktansvärd dag hos företaget..och dom har bra anledningar. 04/04 Någon här som vet om man måste ha en monsterdator för att bara kolla på högupplöst film genom Oculus Rift? 04/04 http://www.nordichardware.se/nyheter/oculus-rift-lagrar-allt.html <-- detta gör en dock betydligt mindre sugen på just oculus rift, och folk klagar på windows 10. 04/04 frakt på 44 euro gratis tycker jag är okej ersättning iaf 04/04 Man kan om det blir strul med leveranserna från underleverantörerna. 04/04 De flesta företag har så dålig koll på sin verksamhet att felberäkningar händer ofta. Säg t.ex. att Rift består av 100 olika delar som ska tillverkas. Räcker att det krånglar ,med tillverkningen av EN del för att helheten ska fallera. En maskin pajar =... 04/04 Men oj vilken tröst att få fraktfritt när man inte kan få en skickad...(än):P 03/04 Nej det gör det ju inte, men man tar inte fler förhandsbokningar än vad man kan få fram till släppet heller (till original datumet dvs). De som hamnar efter i bokningen får helt enkelt vänta tills ett annat datum. Man kan inte som företag säga till 2000... 03/04 Om det ändå vore så simpelt. :) 03/04 Vad kan gå snett med ett så stort företag som Facebook bakom ryggen? Ptja, produkten kan bli dyrare än förväntat och leveranserna kan bli försenade. Så var det nog inte många som tänkte när Facebook köpte upp Oculus. 03/04
Skicka en rättelse