Det ryktas för fullt om att #Sony tänker släppa Playstation 4,5, en hårdvarumässigt uppgraderad konsol som tros kunna spela upp 4K-video och kanske lämpa sig för krävande Playstation VR-spel. Men för Xbox One lär det inte bli en sån lösning.

Xbox-chefen Phil Spencer är ingen vän av att uppgradera den nuvarande Xbox-generationen, utan ser hellre en helhjärtad och storskalig satsning på ett nytt system. Det sa han under Microsoft-eventet Build 2016 häromdagen, skriver Gamespot.

– Jag är inget stort fan av "Xbox One and a half". Om vi ska gå framåt, vill jag göra det rejält. För oss går vår box bra. Den presterar, är pålitlig, servrarna mår bra. Om vi ska gå vidare med någonting vill jag, som jag sa, att det blir en väsentlig ändring för folk – en uppgradering.

När och om denna uppgradering kan tänkas vara aktuell finns det förstås inga upgifter om nu. Men räkna med att det dröjer ett par år innan Xbox Two, Xbox 720 (eller vad den kan tänkas heta) blir avtäckt.

Jag gjorde som Notumforce och köpte Xbox One pga utav de spelen jag ville spela. Ps4ans utbud när den väl släpptes var riktigt knapert och att de verkar ha lagt stor fokus på remasters och QTE-spel som Until Yawn gör den inte särskilt attraktiv i mina... 06/04 Långt ifrån enda skälen för xbox one. I slutändan handlar det om vilken fokus du har och vilekn konsoll som har dom appar som behövs. Dock så oftast har man andra lösningar som kompletterar konsollen. Valde redan från xbox one för att där släpps dom spe... 05/04 ¬ ¬ intressant? 05/04 Menade såklart handkontrollen :P 05/04 Handkontrollen oxå! Strömdosan du nämner hade jag gärna sett inbyggd som Sony gör. ** 05/04 PS4 vinner stort denna generation. Enda anledningen till att folk köper xbox är achivement + dosan. 05/04 Dom kommer släppa mindre uppgraderingar till den dock inget major. Det dom gjort so far, stoppa in större disk påverkar inte prestandan men man kan installera mer grejer på den alltid bra. 2. Dom kommer piffa till mjukvaran ytterligare och ev får vi se... 04/04 Funderade inte Microsoft på att göra Xbox One uppgraderingsbar eller något i den stilen för ett litet tag sen? :p 04/04 Det har ju dom flesta vid sidan om. Men ibland vill man bara slänga sig i soffan efter en arbetssdag och trycka igång ett spel på 10 sek utan att behöva hustla med mer än en handkontroll. :) Bekvämt. 04/04 Ska de ta bort fördelen med konsol, att man slipper uppgraderingshetsen, så kan det ju kvitta. Då kan man ju hålla på med PC igen i stället. Förstår inte varför det hetsas så mycket med hårdvaran, gör roliga spel i stället! Det räcker dagens system till... 04/04
Skicka en rättelse