För inte så länge sedan firade vi at #The Elder Scrolls IV: Oblivion firade tio år men något som inte lär uppbringa lika många hurrarop är dagens jubileum. DLC var inte särskilt populärt innan men när Bethesda släppte en skinande hästrustning för 25 kronor blev det livat i forum världen över.

Horse Armor var dock inte den sista kosmetiska prylen med prislapp och idag är det mer eller mindre standard i många uppkopplade spel. Vissa tycker också att sådana tilltag är helt okej, att det är värre med möjligheten att köpa sig fördelar i multiplayer. Därför är vi nyfikna på din inställning till DLC idag, tio år efter Horse Armor.

Never forget.

Varför väljer folk att betala för DLC? "Season Pass"... ett skämt är vad det är. 05/04 Alltså, runt en månad innan spelet släpps i butik så har där varit code lock; en master build är skickad vidare för slutgiltig QA-certifiering (av MS/Sony när det gäller spel som ska släppas på konsoll t ex) och under denna period så jobbar programmerar... 04/04 +1 Jag köper mer än gärna DLC som är välgjorda (jag tycker att ett spel gott kan få kosta mer än $60 om det är gigantiskt, så jag hade inget emot att köpa allt DLC till Morrowind, Oblivion, Fallout 3, New Vegas och Skyrim). Sen köper jag även DLC från... 04/04 Jag har inget emot bra, välgjorda dlcs eller kosmetiska dlcs, men tex day 1 dlcs eller pre-order dlcs kan dra åt skogen. 04/04 jag är väl inte helt och hållet för DLC, men nu har man ändå fått leva efter att spelföretagen valt att sälja det så man kan som inte göra annat än le och betala om man vill ha lite nya grejer. 04/04 Få saker gör mig så avtänd som ett spel med reklam överfylld med pre-order, seasonpass, levelpack, dlc, skinpack ,unlocks, achivements extrabubbilibabb hit och dit. Jävla trams är var det är. Ge mig bara en simpel ren produkt och låt mig testa och se... 04/04 Typ alla mina favorit spel har inge dlc, eller väldigt lite dlc. Tror faktiskt att om dom hade börjat med en jävla massa dlc i typ gta, nya wolftenstein eller uncharted etc, så hade dom spelen nog inte varit lika populära. Ingen seriös gamer känner sig... 04/04 Jag håller helt med dig. Jag har slutat förhandsboka allt fler spel (med undantag för the witcher 3 och DOOM). Annars köper jag allt numera när det landar mellan 50-100kr i någon game of the year edition. Slog till på dishonored här för några dagar sen... 04/04 Jag är lite kluven. Visst finns det bra DLC, som är mer åt gamla tiders expansioner som är både bra och värda att betala för, men samtidigt släpps det mycket skräp och värst av allt; Dag 1-DLC som alldeles tydligt borde varit med i spelet från början. 04/04 Vad dillar du om? Lever jag i en nostalgibubbla för att jag påpekar att terminologin har utvecklats under det senaste decenniet? Jag förstår inte riktigt vad du försöker argumentera emot i mitt inlägg. 04/04
Skicka en rättelse