#Uncharted 4 är spelet som inte tänker lämna någon oberörd. #Naughty Dog antydde i januari att spektakulära saker kan vara på gång, och nu kastar man nytt bränsle på spekulationsbrasan med ett uttalande om att slutet kommer bli något som diskuteras.

Creative director Neil Druckmann säger så här till IGN:

– Jag tror folk kommer diskutera slutet. Om testning med fokusgrupper är något att gå efter kommer det bli en del diskussioner kring slutet.

Vad det innebär går han inte in på, inte heller på en direkt fråga om det betyder slutet för hjälten Nathan Drake.

– Vill du verkligen att jag berättar det? Du vill inte att jag berättar det.

Hur än Uncharted 4 slutar är Druckman duktigt sugen på att se folks reaktioner.

– Jag är uppspelt. Likgiltighet skulle vara det värsta. Jag skulle hellre se att folk hatar det än att de är likgiltiga. Vi får se hur de reagerar.

FZ spelade Uncharted 4 i Oslo ett par timmar i går, samt pratade med nämnda Neil Druckman. Håll utkik efter våra intryck inom kort!

Jag tyckte slutet var helt ok, det talades tidigt att det var Drakes sista äventyr - och mycket väl fick vi ett mycket bra sådant, inget makabert slut där man är kung och vinner damen utan Drake och Elena tar mindre äventyr som inte riskerar liv och lem... 15/05 Bra. Tack för feedback. ;) ME3 ligger i den där "högen". 06/04 Han menade att folk blev arga. Och det var svårt att sätta spoilertaggar på när det begav sig. Jag som sen spelade ME3 utan annan erfarenhet eller förväntningar tyckte jättemycket om original-slutet ska sägas. Jag tyckte det var ett starkt slut. Men jag... 05/04 Men varför avbokar du för att slutet kanske inte är som du förväntat dig? Det vet man ju inte heller förens man spelat spelet. Även fast jag ibland kan tycka slut är jobbiga så är väl ändå resten det viktigaste? Många avskyr ME3 slutet men älskar spelet... 05/04 Aldrig funderat på att använda spoilertaggar när du skriver sånt där? :( 05/04 Okej, får nog skit för att jag säger det här men låt gå. Jag såg detta och avbokade direkt. Istället tänker jag vänta tills spelet har släppts och jag får reda på vad han menar, jag bryr mig inte ett flygande verb om spoilers, ibland välkomnar jag dem.... 05/04 Att Shepard dog hade man inget problem med - utan snarare anledningen och valen man fick göra som hade inget alls med ens tidigare val att göra med. 05/04 Tror det mer har att göra med hur spelindustrin fungerar samt fandoms. Tänk vad knas det hade varit om Nintendo hade dödad Mario i ett av sina spel - 31 års fandom och uppföljar-mjölkande som bara slängs rätt ner i sjön - samt en ikon för spelvärlden... 05/04 Det är inte målet som är det viktiga utan resan dit. Bla bla bla. 05/04 Åh jag hoppas verkligen inte att det bara varit en dröm... Det skulle iofs förklara realismen i spelen. :) 05/04
Skicka en rättelse