Efter en tids betatestning uppdateras Playstation 4 till version 3.50 i morgon. Uppdateringen förser PS4:an med remote play, alltså möjlighet att via streaming spela PS4-spel på en pc eller Mac.

Remote play funkar med Windows 8.1 och Mac OS X 10.10 eller nyare, och som mest får du 720p-upplösning i 60 bilder per sekund.

Andra nyheter är att du kan sätta din status som offline, så att du slipper bli störd i ditt spelande. Du kan ställa in så att du får notiser när vänner kommer online, och schemalägga händelser som t.ex. spelsessioner med vänner och bekanta. Det går också att dela dessa. Medlemmar i ett party kan se vad andra spelar, och därifrån ansluta till eller starta ett nytt spel tillsammans.

Hela ändringslistan för Playstation 4 version 3.50 har du här.

Tack till Puscifer för detta #nyhetstips!
Hahaha. Win10 är en gratis uppgradering och prefererrat OS för en majoritet av världens pc användare. Att Xbox One verkar gå att uppgradera är något som det ryktats om från dag 1 när munkavle sattes på flera stora Xbox profiler och deras uttanalanden... 10/04 Vänta nu... Xbox One kan ju endast streamas till enheter med Windows 10... vilket många redan från början nog tyckte var tråkigt... tydligen inte du men det säger mer om dig än om andra. Ps4an kan streamas till valfri Android enhet (behöver ej vara Sony... 08/04 Tycker inte det fungerade så jävla bra. Jag upplever en viss fördröjning och ljudet hackar ibland. Får leka lite med inställningarna och se om det gör någon skillnad. 07/04 "Patetiskta fanboytankar" får nog stå för dig själv. Roligt för dig att du kört en Android emulator etc etc. Du verkar vara en duktig kid. Att sony begränsade sin remoteplay till att bara fungera på Sonydevices tyckte nog många redan från början var trå... 07/04 1080p kommer i nästkommande uppdatering till pc appen ;) 06/04 Det är bättre att spelen fungerar bra än att få funktioner som få använder. Du har ju hävdat att Xbox One snart ska bli kraftfullare och få bättre prestanda än PS4 sedan denna konsolgeneration släpptes och du väntar fortfarande? ;) 06/04 Har själv kört remoteplay med ps4an sedan launch. Även jag på en trådlös platta i form av en Asus tf300t android tablet. Dessutom kör jag också via min xperia samt via pstv. Har till och med hänt att jag kört remoteplay via PCn med hjälp av en android... 06/04 Kör 1080P med min Xbox (trådlös platta). Roligt för PS4 att de får lite funktioner som One ägare tagit för givet. 720P låter lite lite dock för en konsol där 1080P är viktigare än framerate... 06/04 funkar fint wifi från PS4 till trådad dator. 06/04 Hen tänker nog på offline läget, och jag håller med! Saknat offline läge. 06/04
Skicka en rättelse