Förra månaden nåddes vi av det tråkiga beskedet att #Microsoft stänger ner anrika Lionhead och att arbetet med #Fable Legends därmed avbryts. Fast kanske finns det hopp för de som längtade efter multiplayer-versionen av den klassiska spelserien.

Tre källor inom Lionhead har snackat med MCV och berättat att det pågår diskussioner om att rädda titeln. Det ska enligt uppgifter inte finnas några konkreta erbjudanden från Microsoft, men de ska ändå ha frågat delar av personalen om de vill fortsätta utvecklingen eller acceptera avgångsvederlaget. Detta ska gälla de som är anställda eller har längre kontrakt – frilansarna (som utgjorde en majoritet av personalstyrkan) ska redan ha lämnat skutan.

En av källorna menar att det hela grundar sig i ett förslag från en särskild Lionhead-anställd som vill fortsätta utveckla Fable Legends som en indietitel. Microsoft kommenterar situationen så här:

“We aren’t sharing additional details beyond that we have ceased development on Fable Legends, and are in discussions with employees at Lionhead about our proposed closure of the studio as well.”

Hoppas du att Fable Legends blir verklighet?

Skicka en rättelse