När en flicka är ute i naturen och vandrar med sina vänner så försvinner plötsligt hennes syster. För att hitta henne måste flickan nysta i en mörk hemlighet från den närliggande byn – lösa pussel och prata med invånarna. Och försöka att inte dö på kuppen.

Det är premissen för #Lake Ridden som utvecklas av Malmöbaserade indieutvecklaren #Midnight Hub. Teamet består av Johan Bernhardsson, Erik Nilsson och Sara Casén som tidigare har arbetat för företag som #Mojang, #Paradox och #Tarsier Studios. Bernhardsson förklarar mer om spelet på officiella sajten:

"Vi vill skapa en annorlunda sorts skräckupplevelse, något som väcker en kuslig atmosfär utan att förlita sig på blod. Vi vill erbjuda en fängslande historia som vävs ihop av intressant gameplay. Jag tror verkligen at Lake Ridden kommer bli det perfekta tillfället att utforska teman som skräck och okunnighet, och upptäcka hur långt vår huvudperson Marie är villig att gå för att rädda sin syster."

Lake Ridden utspelar sig i förstapersonsvy och ska släppas till pc under 2017. Än är de relativt tidigt i utvecklingen så vi får nöja oss med att kika på lite konceptbilder (se ovan och på officiella sajten).