#Bullfrog Productions hade sin storhetstid under 90-talet. Efter framgången med gudsimulatorn #Populous stod de för ytterligare succéer som #Dungeon Keeper och #Theme Park. De köptes senare av #EA, vilket förändrade företaget i grunden.

Detta har det berättats mer om under en paneldiskussion på EGX Rezzed. Ett gäng före detta Bullfrog-anställda snackade om tiden på företaget och kulturkrocken när den relativt småskaliga studion köptes upp av EA och flyttade in i samma lokaler.

Lite snaskigt skvaller om företagets grundare Peter Molyneux (numera grundare och chef för #22 Cans, tidigare hos #Lionhead) hann de också med. Utvecklaren Glenn Corpes berättar att en av grejerna som EA inte förstod var att Molyneux bara arbetade på ett spel åt gången:

"So, he'll hate me for saying this if he ever finds out, but things like Syndicate or Magic Carpet he was barely involved in. He was too distracted by things like Theme Park and Dungeon Keeper, while those games were in development, and that worked!

När Molyneux slutade kastade EA in mer folk för att fylla tomrummet, något som enligt Corpes förändrade Bullfrog i grunden. Fast det mest intressanta med anekdoten är kanske att Molyneux tydligen inte varit alls särskilt delaktig i framförallt den hyllade fanfavoriten #Syndicate.

Se hela panelsnacket i klippet nedan. Föredrar du text har pcgamesn skrivit ihop en matig artikel om diskussionen.

'The Trail' är projektet han håller käften om. http://www.eurogamer.net/articles/2016-01-22-it-was-tempting-to-retire 11/04 Man undrar ju vad han jobbar med nu för godus har ju varit i early access i flera år. 11/04 "Nästan inte alls.." wow 11/04 Svaret är "nej". Det senaste vettiga han släppte måste varit B&W 1. 11/04 Han har bara lärt sig att folk tenderar att glömma saker om man inte yttrar sig hela tiden och då kan han mjölka ur dem mer pengar. Oberoende så har Molyneux förstört sitt rykte ganska rejält på senare år och även om han var en spelguru på 90-talet så... 11/04 Japp, han verkar dock ha lärt sig att hålla käften nu om man får tro den sista artikeln jag läste om honom. Det är definitivt ett steg i rätt riktning. ;) 11/04 Absolut. Synd bara han snackar så mycket skit och inte levererar hälften. Jag gillar ju t.ex. Godus, men folk är ju ändå helt tokiga på honom för att han inte levererade vad som utlovats... ....ungefär som alla som investerade i gen1 Tesla osv förvisso.... 10/04 Oavsett hur han är nu så har han förtjänat sin plats i historien som banbrytande innovatör tycker jag. Populous, Dungeon Keeper och Black & White är inga små prestationer. 10/04 Men han var ju fortfarande en av cheferna för studion, så han hade ett par fingrar i det oavsett hur dom andra såg på det... Så. 10/04 Ja just det, fast innan så trodde man ju han jobbade på Syndicate med, vilket är ett av dom bästa spelen som gjorts, tycker jag =) 10/04
Skicka en rättelse