Påskägg och andra hemligheter finns lite varstans i spelvärldarna. Det är dock ganska ovanligt att upptäcka dolda skatter i äldre titlar som spelats kors och tvärs i många år. Men ingenting är omöjligt. Fråga bara reddit-användaren midwesternhousewives.

Han har nämligen hittat en hemlighet i det 29 år gamla #Mike Tyson's Punch-Out!! till NES. I det klassiska boxningsspelet går det att sänka motståndarna Piston Honda och Bald Bull med ett enda slag, under förutsättningen att man har perfekt timing. I andra mötet med dessa herrar upptäckte midwesternhousewives en skäggig man i publiken, som duckar när det är dags att slå. Spana in den välbevarade hemligheten i klippet nedan!

Jag klarade aldrig tyson :( 12/04 Med tanke på att det tog 29 år innan någon upptäckte det skulle man inte kunna kalla det för mycket till hjälp :). Man är lite upptagen på fighten för att sitta och stirra efter en frame som förändras i publiken :P. 11/04 Som sagt, ren lathet av mig. Trodde det handlade om nyupptäckta knep i spelet, utan att läsa allt och utan att ens se på videon. Blev lite som alla förhastade och korkade kommentarer av artiklar i kvällspressen, men det bjuder jag på. :) 11/04 Absolut. Men lite nonchalant är det ju att kommentera innan man läst artikeln som ju faktiskt bara är några korta rader. Det kan ju också bli rätt fast det är länge sedan. Jag tror inte jag spelat Punch Out på minst tio år. 11/04 Nej, skummade bara igenom artikel och det visade sig att det straffade sig. Se ovan och det var år och dar sen jag spelade Punch Out, så självklart det kan bli fel då, speciellt när man inte läser hela artikeln. 11/04 Läs om och uppfatta texten rätt. Ingen säger att det inte går utan att titta (så vitt jag vet hade inte NES ögonstyrning), utan påskägget är att man får hjälp av gubben om man behöver hjälp med tajmingen. Jag lyckades i alla fall inte alltid. Och då var... 11/04 Haha, jo då han rör sig :) Men som någon ovan sa så ser det mer ut som en nickning med huvudet än något annat. 11/04 Nej, men poängen var alltså inte att kan kunde få ner dem med ett rätt tajmat slag utan just det att det fanns en skäggig gubbe i publiken som gav hinten. Sedan ja det är helt meningslöst då man inte vill sitta och stirra på en skäggig gubbe utan man... 11/04 Tror att det är den som står till vänster, som skall röra sig(?). 11/04 Är detta nytt? För det var allmän kunskap i vänkretsen när vi spelade spelet som barn på 80-talet. Det fungerade alldeles utmärkt att sänka dem utan att stirra på någon slags skäggig gubbe i publiken, allt handlar om timingen när de gör sina specialare,... 11/04
Skicka en rättelse