Spel kanske inte är så dåliga för sinnet ändå. I den ansedda tidsskriften Cognition publiceras nu en artikel i vilken man jämfört spelare av actionspel till dator med icke-spelare. I studien, där man testade bland annat simultanförmågan, nådde man slutsatsen att spelare kunde uppfatta fler rörliga element än de som inte spelade, detta på grund av ett mer vältränat visuellt korttidsminne.

VGPs were able to successfully track approximately two more items than NVGPs. Furthermore, NVGPs trained on an action video game established the causal effect of game playing in the enhanced performance on the two tasks. Together, these studies confirm the view that playing action video games enhances the number of objects that can be apprehended and suggest that this enhancement is mediated by changes in visual short-term memory skills.

För den intresserade kan hela artikeln köpas online på tidningens hemsida.

när mitt minne inte räcker till så sätter jag väl i en gig till bara så blir det bra ;) 05/07 Mitt minne är gott, men kort! 05/07 Att man inte kommer ihåg _vad_ man har glömt är ganska logiskt, men grejjen är att man kommer ihåg _att_ man har glömt något. Det är det som gör att man vet om ifall man har dålig minne eller ej. Vet man inte om man har glömt något, så vet man inte att... 05/07 Jag håller med han ovan, vem det nu var, att det värsta med dåligt minne är att man aldrig kommer ihåg vad man har glömt... :O 05/07 inte konstigt att mitt minne blivit sämre nu när jag spelar mindre på senare år, dags att börja igen ;) 04/07 njaaaaaaaaaaaaaa.. har världens sämsta minne, spelat i 20 + år. 04/07 självfallet har gamers bättre minne imellan våldtäckter, polismord och ras relaterade brott - så måste man ju även komma ihåg när mamma fyller år 04/07 humm vet inte riktigt om man koplar bort hjärnan när man spelar , då hade man nog bara suttit å dreglat i stället :P jag skulle nog säga att jag tänker mer när jag game:ar än när jag gör andra saker 04/07 hehe det är roligt hur alla här i alla fall har dåligt långtids minne, det är samma för mej, nästan "Memento" varning på mej ibland. hade varit kul å se en forskning på långtids minne oxå. men det stämmer på mej i alla fall att jag kan göra fler saker... 04/07 jag tycker att det är totalt bullshit. jag känner många många gamers och kanske hälften av dom glömmer bort saker och ting för att dom spelar som f*n. hur kan man minnas bättre genom att koppla bort gärnan i flera timmar? lite ologist om man som inte e... 04/07
Skicka en rättelse