Trots över 2 miljoner sålda exemplar av #Driveclub valde #Sony i mars att lägga ner #Evolution Studios, och 17 års mestadels välgjord racingspelsutveckling var till ända. Men nu kommer glada besked – #Codemasters storsatsar på att bli störst i genren, och man anställer den sparkade Evolution-personalen.

Codemasters har som uttalat mål att bli världens största racinginriktade spelutvecklare, och rekryteringen är ett steg på den vägen, skriver företaget. Evolution-folket får stanna kvar i Cheshire några mil från Liverpool och Manchester i nordvästra England, och den stora skillnaden framöver torde vara att man får släppa Playstation-inriktningen för att göra spel till flera plattformar.

Over the last 30 years, Codemasters and Evolution Studios have created some of the most successful racing franchises in the industry, including GRID®, DiRT®, DRIVECLUB and MotorStorm. This expansion will not only see us gain a wealth of racing expertise and skill, but it’ll take Codemasters to the next level as the world’s largest racing-focused games company. With phenomenal racing DNA on both sides, we hope that gamers out there are excited to see what we do next – as are all of us here at Codies

Codemasters fyller 30 i år och har en lång rad bilspel på meritlistan. Färskast är PS4- och Xbox One-versionen av magnifika #Dirt Rally (som debuterade på pc i höstas – läs recensionen), och några andra nämnvärda titlar genom åren är är F1-, Grid- och Toca-serierna. Evolution har gjort #Motorstorm och den gamla WRC-serien till PS2.

Hoppas de får sina händer på MotoGP licensen! Nog för att MotoGP 15 är ett av de bästa MotoGP spelen jag spelat så har jag närmast noll förtroende för Milstone. 13/04 Förhoppningsvis innebär detta en rejäl tillökning i nya banor för Dirt Rally. 13/04 Dirt Rally släpptes till pc i höstas. Kan vara historiens bästa rallyspel. 12/04 Det kan bli bra det här. 12/04 "Consolemasters" har spelat ut sin roll i spelvärlden för länge sedan. De sista spelen som var bra släpptes när Colin McRae fortfarande levde (död 2007) och antagligen vägrade sätta sitt namn på skräp. Sen ska vi inte glömma det största bedrägeri som... 12/04 Måste säga att jag oroar mig. Codemasters har generellt gjort bra brum brum, men Driveclub var nog det mest menlösa jag någonsin spelat och dessutom en festival i "tillköp", hur någon nu kunde få för sig att betala mer för att få ännu mer av... ja vad... 12/04 Heja Codemasters! TOCA från 97 var ett av mina favoritspel. 12/04 Ja, det stämmer nog, men nu med Codemasters som utgivare så borde det tänket vara borta, tills att konsolerna blir så pass förbisprungna av PC att 60 FPS inte väger tillräckligt tungt längre. Jag ser hur som helst fram emot att spela deras spel på PC(fö... 12/04 Ingenting i PS4:n begränsar den till 30 fps, det handlar uteslutande om utvecklarnas val. Det har med all säkerhet gjorts undersökningar som visar att snyggare grafik är viktigare än högre fps för de flesta köpare. 12/04 Fantastiskt, då kan man hoppas att deras talang kommer till nytta när de inte begränsas till en plattform och 30 FPS. 12/04
Skicka en rättelse