VR-revolutionen som kom av sig.

Oculus Rift "lanserades" för över två veckor sedan men trots att många hängde på låset när förbokningarna öppnade är det få som fått sitt VR-headset levererat. Vi väntar på ett av Kickstarter-headseten som skulle skickas ut som tack för det initiala stödet men även dessa är försenade.

Många som skulle få leveranser i april har nu fått nya besked om beräknad ankomst i juni. Andra som beställde bara ett tiotal minuter efter att försäljningen inleddes får sitt headset först i maj. Till Polygon har Oculus skrivit följande uttalande.

The component shortage impacted our quantities more than we expected, and we’ve updated the shipment window to reflect these changes. We apologize for the delay.

We’re delivering Rifts to customers every day, and we’re focused on getting Rifts out the door as fast as we can. We’ve taken steps to address the component shortage, and we’ll continue shipping in higher volumes each week. We’ve also increased our manufacturing capacity to allow us to deliver in higher quantities, faster. Many Rifts will ship less than four weeks from original estimates, and we hope to beat the new estimates we’ve provided.

Oculus har försökt blidka irriterande kunder genom att bland annat bjuda på frakten.

Har noterat att om nån vill ha en CV1 direkt så dyker de upp ibland på Tradera - men de går fort. 13/04 Tja, som Oculus användare är jag glad över att de valt att lansera den redan nu innan de släppt kontrollerna. Kontrollerna är säkerligen bra (har förbokat) men jag ser inte mig själva stå och vifta med händerna hälften så mycket som jag ser mig med mus+... 13/04 HTC Vive och Sony's Playstation-VR är vinnarna. I dom ingår allting kompletta som behövs. Och dom bryr sig om oss gamers och smyger aldrig bakom dom nånting. Medan Oculus gör många dumma saker och nu en tredje grej. Först, spionera på mig som person och... 13/04 Påminner lite om en som kickstartat pine64 (22$) som både mordhotade de ansvariga för att han inte fick sitt kort på bestämd tid. 13/04 Tror Sony gjorde klokt i att skjuta upp sin lansering till oktober. Troligtvis kommer dom inte få några direkta leverans problem alls. 13/04 Får man den tidigare på något sätt om man avbokar den? Vad är liksom syftet mer än att vara en gnällig barnunge? 13/04 För min del är det lite surt. När jag skulle boka (tidigt) så var det en nolla för mycket på priset, jag avvaktade. Nu får jag vänta 2 månader för att jag väntade tills dem fixat siffrorna. (vilket inte spelade någon roll, dem drog inte pengarna direkt... 13/04 Bokade 16:06 - fick den igår :) 13/04 Jag spekulerar i att folk inte avbokat, för varför? Dom får väl den ändå? Sedan om det tar lite längre tid? =) 13/04 Det är den generella uppfattningen av att ha läst kommentarer, men du har rätt, lite spekulerande. 13/04
Skicka en rättelse