Har du svårt att hålla humöret uppe i väntan #Final Fantasy XV som anländer i höst? Då kan du kanske stilla begären genom att blicka bakåt. #Square Enix har den goda vanan att släppa sina äldre titlar till olika format. Tidigare i år fick vi veta att #Final Fantasy IX är på väg till pc – en lansering som nu är här.

Steam är plattformen att spana in om du är sugen på det klassiska Playstation-spelet. Just nu kostar det cirka 17 euro, och för den summan får du följande nymodigheter:

・ Steam Achievements
・ 7 game boosters including high speed and no encounter modes.
・ Autosaves
・ High-definition movies and character models.

Värt att notera är att den högre upplösningen bara gäller filmsekvenserna och karaktärsmodellerna. Bakgrundsbilderna är alltså i lägre upplösning, vilket kan ge en ganska märklig grafisk effekt. Se lite gameplay i klippet nedan.

Och samtidigt i en annan dimension till våran så hyllar dom FFXV upp över skyarna för där fortsatte man att göra FF spelen efter IXans tema. I den dimensionen så behöll man också sin gammla publik. Och man har inga problem där att karaktärerna är en tjo... 15/04 Jupp, håller med. Allt som var fel med FF10 är vad serien är idag, allt som faktiskt var bra är något som squenix ignorerar :/. 15/04 Nej, det var 10:an 15/04 Det var snarare 10:ans succé som gjorde det, investerare fick för sig att dom visste vad folk ville ha och tog de värsta aspekterna från det spelet och körde 100% i fel riktning. 15/04 It's a crying shame dom inte hade kvar käll-materialet till bakgrunderna, blir helt klart ett köp ändå. 15/04 AH FF spelet som börja seriens fall. 15/04 Hade självklart velat se bättre texturer överallt, men karaktärerna är odrägligt fula i originalversionen. Final Fantasy spelen på PSX har åldrats extremt dåligt på alla sätt och vis, inte minst grafik och prestanda (10fps i strider, yay) 15/04 Ska vi gissa att dom portat PC verren från mobilversionen som så många andra (gamla) Squenix spel? 14/04 Segt att det tar ca 18 sekunder från att "Swirl-animationen" för striden startar tills man kan kontrollera karaktärerna. Jag har väldigt härliga minnen från FFIX, men det finns en del att önska när det kommer till laddningstiderna. Kan iaf rekommendera... 14/04 Spelar ingen roll hur grafiken ser ut. För IX är efter VII & III bland de bästa Final Fantasy! 14/04
Skicka en rättelse