P1 Morgon gästade kontoret för att testa HTC Vive - lyssna på inslaget.

Igår morse fick redaktionen besök av Hans Kissel, reporter på Sveriges Radio P1, som skulle göra ett reportage om virtual reality. Den första demonstrationen blev undervattensupplevelsn The Blu och mötet med den stora blåvalen. Vidare hann han även testa livet som kock i #Job Simulator för att sedan avsluta med lite pangande i #Space Pirate Trainer.

Inslaget sändes imorse strax innan sju och om du inte var vaken för att höra det live kan du nu lyssna på det i efterhand.

De var inte meningen att få dig att känna dig värre än "flashback hatare", tror dessutom att du inte är en "sån" typ egentligen. Ber om ursäkt i.a.f. och tackar för svaret. För att bli konstruktiv i detta så angående krönikan du länkade till tycker jag... 15/04 Hatar är ett starkt ord men jag är inte långt ifrån att faktiskt göra det.. Jag är egentligen alldeles för gammal för att sitta på internet och hata något men just hennes krönikor har jag så enormt svårt för, speciellt om jag jämför med de andra krönikö... 15/04 Ja, VR-porr missade dom att ha med i beskrivningen över framtidsvisionen för hur en större del av användningsområdet än vad jag vågar tänka mig kommer se ut :d 15/04 Håller med att hon skötte intervjun bra, hon mötte "rädslan för det nya mediumet" frågorna bra genom att bl.a. jämföra och likställa med andra medium som ex. litteratur och framhäva fördelarna samt medvetenhet om att ex. VR krig kanske inte skulle passa... 15/04 Bra radio.. 15/04 "jag känner faktiskt spaken i min hand. Det var en vibrationsrörelse" låter som något helt annat :D 15/04 För att bidra med något vettigt: förvånansvärt bra inslag ändå, visserligen brukar P1 göra bra och seriösa inslag men jag är ändå förvånad. Att studio äreportern fiskar efter potentiellt farliga inslag med VR ingår ju bara i hennes jobbeskrivning så ing... 15/04 VR Känns ju jävligt mycket radio :) 15/04 "Fulkultur" i fina fina Sveriges radio P1. Härligt jobbat. 15/04 Nördkultur goes mainstream. Wohooo. 15/04
Skicka en rättelse