Rymdsimulatorer spås bli stort i VR – vi testar men krånglet höll på att knäcka oss.

"Tänk en rymdsimulator med här" är en av de vanligaste reaktionerna när man testat VR första gången. Känslan av att sitta i en cockpit och navigera runt i ett asteroidbälte är också väldigt ball, trots det lätta yrslet som uppstår. Därför beslöt vi oss för att testa #Elite: Dangerous med Hotas-utrustning från #Saitek (tack till #Bandai Namco för hjälpen!) och HTC Vive.

Trots en rejäl sladdhärva och vissa problem med att läsa av menyer, och kontroller, lyckades vi ta oss utanför rymdstationen och in i vår första dogfight. Och det var så värt krånglet!

Ni skulle ha provat med joysticken och Med Voiceattack! =D Jäklar vad kul det blir när man kan prata med "skeppet" och få den att göra saker. 16/04 Det beror lite på spelet, alla kan inte fullskärmas i mirrorläget i Steam VR. Just Elite kör ett väldigt litet fönster som skulle se kasst ut uppdraget till helskärm i efterhanteringen. Du är så välkommen. Behövs skeptiker. Trots IPO-inställningar har... 16/04 Det har inte med IPD-justering att göra då, tror att finjustering av pupillavståndet löser textläsligheten i spel då 3D-effekten just för text är otroligt känslig. 16/04 VR har sina brister än så länge, inget av de headset som finns är i närheten så bra som en vanlig skärm när det gäller att visa detaljer. I praktiken tittar du ju på en mobildisplay som befinner sig några få centimeter från ögat. 16/04 Ni borde testa flyga i War Thunder med HTC vive. Typ Realistic Battle där man då endast kan sitta i planet. Lär vara en grym känsla, men ni borde nog ha en stol att sitta i då istället för att stå upp och spela :P 15/04 Dels så är spelet inte designat för VR och sen så är upplösningen för låg. Verkar som att Rift klarar av Elite mycket bättre. http://i.imgur.com/Pcjor02.gifv 15/04 Något plågsamt att titta på någon som inte vet vad han gör i Elite. Jag ser själv fram emot att spela Elite när min Vive anländer, Menyerna sitter i ryggmärgen så textstorleken blir ett mindre problem. Kul att ni visade hur det såg ut i varje fall, kudo... 15/04 "Åh nej här kommer VR-skeptikern igen!" MEN, det här är faktiskt en gamingnisch där VR definitivt kommer att komma till sin rätt! Flygsimulatorer av alla möjliga slag kommer bli lysande. Med joystick, pedaler och voicecommands (som om inte annat kan sim... 15/04 Jag skulle helt klart inte köra Elite i VR utan Voice Attack eller liknande programvara. Den gör livet extremt mycket enklare för VR-sim. Alla kommandon som du använder ibland läggs på röststyrning och så fokuserar man bara på de alla viktigaste kommand... 15/04 Jag föredrar att se större spelfönster och mindre av er i såna här videos. Jag har inget emot er men vill se mer av spelet... :) 15/04
Skicka en rättelse