De har inte varit lätt för de som vurmar för #Harvest Moon-inspirerat bonderöj och enbart spelar på pc. Det har förvisso funnits en del alternativa titlar för den som vill förvandla en sorglig ödetomt till ett storslaget spannmålsimperium. Men det har aldrig varit några seriösa utmanare till serien som etablerade genren (och oftast håller till på #Nintendo-konsoler nuförtiden).

I slutet av februari, för lite drygt två månader sedan, kunde vi ana att vindarna vänt. Då lanserades #Stardew Valley som snabbt blev en stor framgång och sålde 425 000 digitala kopior på 12 dagar. Vilket inte är alls särskilt dumt för ett spel utvecklat av en enda person. Och nu rapporterar Polygon om ännu en milstolpe: Stardew Valley har sålt en miljon exemplar. Utgivarna #Chucklefish kommenterar:

"It's been really exciting for us to help bring this game to people's attention, and the success really couldn't have come to a more deserving person!"

Upphovsmannen Eric Barone fortsätter att utveckla spelet och i framtiden ska ett co-op-läge patchas in i äventyret. I en intervju med Mcvuk berättar Barone att han förhandlar med olika företag som vill släppa Stardew Valley till konsoler.