Med ett vidsträckt universum att utforska har #No Man's Sky onekligen lyckats fånga vår uppmärksamhet. Men vad gör man egentligen mer än att flyga runt och upptäcka häftiga planeter?

Inför släppet i juni har utvecklarna #Hello Games, med Sean Murray i spetsen, börjat förklara med vad man sysslar med rent spelmekaniskt. No Man's Sky bjuder på strider och pussel som bland annat innefattar att långsamt lära sig ett märkligt språk för att kunna kommunicera med utomjordingar.

Spelet innehåller också crafting som ger oss vibbar av överlevnadsspel. Det gäller att själv utvinna mineraler och material från planeterna man besöker, för att sedan uppgradera sina prylar och skapa ammunition. Mer om hur detta fungerar får vi lära oss i klippet nedan.

Det är en överlevnadsspel. Du "ska" samla resurser för att uppgradera ditt vapen, din dräkt och ditt skepp så du kan åka vidare till nästa planet och till slut nå mitten av galaxen vilket är "målet" med spelet. Vissa planeter är farligare än andra, både... 18/04 Ser fantastiskt ut, ifall det kommer finnas något att göra som sagt. Hoppas verkligen det kommer finnas något som känns meningsfullt, för jag ser sådan stor potential i det här. 17/04 Tackar! 17/04 Spelet innehåller fortfarande allt som någonsin har annonserats, har du sett något som saknas så borde du ju komma ihåg åtminstone en sak? 17/04 Jasså? se på Minecraft... 17/04 Det du räknat upp hittills är ju iofs mycket mer än vad man gör i många spel... Skjuta lite fiender, gå lite, skjuta mer fiender. Men om du faktiskt är intresserad, och inte bara är ett troll så får du "lite" läsning. https://www.reddit.com/r/NoMansSkyT... 17/04 Och än idag, efter så många års utveckling, så ser videos från minecraft o.s.v. helt tomma ut. Så varför skulle detta vara mer flopp? 17/04 gäsp... 17/04 Vad KAN man göra? Nån som har en lista eller nåt? För det där gameplayet visade inte mycket på 20 långa minuter. Skjuta djur och mineraler, skjuta sig in i planeten, samla saker och flyga vidare, sen skjuta lite i rymden oxå. Det var vad jag såg. 17/04 Jag gillar vad jag har sett än så länge men jag kan håller med om ovan. Kanske mer beror på mig personligen, blir lätt uttråkad av terraria, Minecraft och open world spel. Mest för att åldern (tjejen) säger att det inte är ok att plöja ner 8 timmar på... 17/04
Skicka en rättelse