Speedrunners fortsätter att imponera på oss med sin målinriktade träning och disciplin. Häromdagen slogs det nytt världsrekord i #Super Mario Bros., vilket dokumenterades med livestream och pulsmätare.

I det betydligt modernare spelet #Fallout: New Vegas är det främst spelarna Kungkobra och Swags_The_Dog som kämpar om världsrekordet. Ett nytt sådant har satts av Kungkobra som lyckats rusa igenom hela den sönderbombade världen på tiden 19:52. Vilket är en klar förbättring mot 20:47, som han sprang på förra gången vi rapporterade om fighten om världsrekordet.

Vill du veta hur Kungkobra har lyckats fila ner speltiden så pass mycket ska du spana in en FAQ via Pastebin. Där får vi veta varför han kör spelet på italienska och hur det kommer sig att han avsiktligt bryter karaktärens ben.

Ställer mig helt frågande inför att folk vill se "glichless" speedruns. För det första så finns det ingen typ av speedruns där "fusk" är involverade. Vi talar om exploatering av glitchar, eller glitchless speedruns. Det är inte en speedrun av något slag... 18/04 Speedrunners...är det samma folk som ställer upp i korvätartävlingar och flest-makaroner-i-näsan-rekord och liknande? Det finns folk till allt. 17/04 Glitchande och exploits är inte fusk, punkt slut. Kan man klara spelet på under 20 minuter bara genom att installera spelet och inget annat så är det inte fusk. Å andra sidan så krävs det skicklighet att hitta dessa glitchar och exploits inom ett spel.... 17/04 Det är så här speedruns går till. Visst finns det 100% speedruns osv men det är inte ens en bråkdel så populärt just pga det kan ta flera timmar att klara det då och jag tror inte folk här i tråden bryr sig mer om den sortens speedruns en sånna här utan... 17/04 Jag håller med. Jag ser inget underhållningsvärde alls i "glitchless" speed runs. Man har nog inte riktigt fattat vitsen med speed runs ifall man gnäller om glitchar och exploits, då handlar det precis som du sa, om en helt annan kategori. 17/04 Själv är jag väl en av de få som tycker att det är roligare att kolla när det är glitches. Ska man klara ett spel så fort som möjligt så är det väl klart man använder sig av spelets svagheter? Det ni vill se är glitchess runs, helt annan kategori. Sen... 17/04 Ja, speedruns ser jag mer som något de riktiga experterna i ett spel gör för att det ska vara kul i längden, dvs inget som man gör innan man redan lagt ner hundratals timmar på att spela spelet normalt. Inget jag är jätteintresserad av att titta på själ... 17/04 Om personerna som gör speedruns inte har kul ser jag inte hur de skulle orka hålla på med det. 17/04 utöver att speedrun tar lite syftet med själva spelen, att ha kul och njuta. 17/04 Håller med de flesta övriga här, speedruns med exploits mm. är helt ointressant för mig, jag vill se riktig spelarskicklighet. 16/04
Skicka en rättelse