Sedan slutet av förra året har #Ark: Survival Evolved-utvecklarna #Studio Wildcard varit indragna i en rättsprocess. En annan studio, #Trendy Entertainment, ligger bakom och menar att deras tidigare anställda Jeremy Stieglitz plockat med sig både medarbetare och kod när han började jobba för Wildcard. Något som inte går för sig enligt hans konrakt med Trendy.

Nu verkar det som att båda parterna kommit överens. Vrfocus rapporterar att det framkommit via Twitter (från Wildcard-grundaren och Jeremys fru Susan Stieglitz) att Wildcard ska betala 40 miljoner dollar till Trendy. Vilket förstås är mycket pengar, men långtifrån de 600 miljoner dollar Trendy först ville ha.

Uppgifterna har ännu inte bekräftats officiellt av Trendy eller Wildcard.

Ja med tanke på att koden i ARK inte är open source kan de ju aldrig få fram ifall han använt någon kod eller funktion de utvecklat på laglig väg, så då handlar det om att spelet innehållet någon ide de haft medans han arbetade hos dom. Sedan att de fle... 20/04 Vi sitter ju bara på 3e handsinformation. Vi har ingen aning om vad som triggade hela processen. Vad vi vet dock är att den förra arbetsgivaren knappast skulle slå på stora trumman om de inte hade torrt på fötterna eftersom om de förlorar får stå för... 20/04 Samma regler gäller i stort sett i hela den civiliserade världen. Om du inte har skrivit ett specifikt avtal med din arbetsgivare så tillhör all IP företaget. Japp, ALL IP. Dessutom så ingår tystnadsplikt automatiskt även om du inte har skrivit en NDA... 20/04 Du behöver inte vara så anti-Amerika bara för att du inte förstår eller inte är insatt i processen. Jag är inte insatt, men har ändå förståelse för vad som sker. I den tidigare nyheten skrev FZ: Inom IT-branchen är det långt ifrån ovanligt med såna här... 18/04 Både ja och nej, företaget har ju ändå tagit vinsten från spelet, stämningen handlar ju om vinsten skulle gått till Trendy, då Trendy menar att de skulle skapat detta spel och fått vinsterna. Det är ju inte den anställde personligen som dragit in vinste... 17/04 Nu har väl iofs Dungeon Defenders sålt jäkla bra va? 17/04 Allt har hela tiden handlat om att en misslyckad spelstudio ville vrida ur en lyckad studio lite pengar, därav också att de väntade så länge med detta trots att det varit känt sen dag 1. 17/04 Obegripligt att företaget ska betala, det är ju den anställde som har brutit mot kontraktet så det är ju honom TE får ta upp det med om det inte finns obestridliga bevis för att SW kände till att han använt "stulen" kod. Och om andra anställda vill slut... 17/04 Det finns inga pengar man förlorar som man inte kan få igen med lite hattar och digicammo... 17/04 Rekt! 17/04
Skicka en rättelse