Rubriken borde inte komma som en chock för någon men det sägs att vi nordbor (och tyskarna) är tokiga i statistik och att se siffrorna bakom dessa ord är imponerande. Genom Dagens Nyheters nätupplaga blev jag tipsad om ett intressant tårtdiagram över spelarfördelningen i den trånga onlinerollsspelsgenren, skapat av den flitiga killen bakom den informationsrika hemsidan mmogchart.com.

Vill gräva dig djupare bland siffrorna hittar du fler diagram på nämnda sida, bland annat hur spelarantalet i olika spel har gått upp och ner sedan så långt tillbaka som mitten av [[1997]].

Loota i PvP skulle aldrig funka i WoW då spelet är så hårt stats (lvl)-drivet. Dvs en lvl60-spelare har så tokigt högre stats än någon på 45 osv. Så alla roliga drops skulle hela tiden rinna uppåt i levels, tills de försvinner ut till merchant genom för... 10/07 Nu kan jag hålla med om att vid 60 så är det mest communityn man stannar för (eller så skapar man ett nytt projekt/karaktär) men det är ju liksom hela grejen för mig. Det skulle helt allvarligt vara omöjligt att skapa ett spel som jag skulle tycka vara... 09/07 Kan bara hålla med, kunna loota kroppar i pvp ftw! PvP skulle bli så mycket mera instressant och folk skulle ta det seriöst, inte minst får folk med skills i pvp belöning för det också. Inte minst skulle pvp i grupper bli mycket roligare då alla verklig... 08/07 Vad Blizzard borde göra... 1) Tvinga in spelarna att attackera den andra sidans städer och att dessa attacker får konsekvenser för världen. 2) PVP i hela världen, ta bort dagis zonerna. 3) När man har dödat någon så kan man loota kroppen och X% chans... 08/07 Tycker det råder en hel del missuppfattning här. Finns inget som säger att man måste hardcorespela och grinda, farma för att sedan raida hårt och få alla tierseten. Jag spelar med min brorsa och massa polare, vi har skitskoj hela tiden. Vi spelar det... 08/07 Spelat WoW Sen det släpptes, slutade iof för 4-5 månader sen, och haft pauser. Har aldrig tyckt om att raida instancer, visst kan det väl vara kul när man är på väg med lvlandet, så slipper man köra samma skit om och om igen. Men mc/zg/bwl 30 gånger omä... 08/07 ? ingen application finns ingen guild på min server som kör mc/bwl som inte kräver application 08/07 Det beror väl på vad folk skriver till en eller hurvida man är afk eller inte om man svarar och vad man svarar. Det finns dock dryga personer överallt men dessa individer är dryga oavsett vilket spel de spelar. Eller är det general chatten du tänker på?... 08/07 nej men dom drar sig aldrig för att göra nya saker heller. De tar allt som fungerar och polerar, och släpper till slut en färdig produkt med medelmåttig grafik (så att så många som möjligt ska kunna köra spelet) och säger att det är en stil. Blizzards... 08/07 Om det nu finns ett och roligare spel varför spelar folk inte det? Ja för att det inte finns, folk drars till spel som är kul och WoW har ett bra koncept som är enkelt och som de flesta gillar varför krångla till det. Blizzard har aldrig gjort något b-s... 08/07
Skicka en rättelse