Från och med oktober måste alla spel fungera på båda plattformarna.

Sedan några månader tillbaka har det frekvent dykt upp uppgifter som tyder på att Sony planerar att lansera ett uppgraderat Playstation 4, skämtsamt kallad Playstation 4,5 eller PS4K. Redan från starten har det snackats om att den nya konsolen ska kunna spela upp 4K-filmer, något dagens maskin inte orkar med, men det har också funnits uppgifter om att spel ska kunna utnyttja den extra kraften.

I den kanske mest uttömmande läckan hittills (via Giant Bomb) får vi bland annat veta att den nya konsolen har kodnamnet Neo och kommer att ha följande specifikationer.

Redan från oktober måste alla spel som släpps till Playstation 4 även ha stöd för det nya formatet, ett "base mode" och ett "neo mode" som de uttrycker det. Spel som körs i det sistnämnda läget ska kunna utnyttja den utökade beräkningskraften och minnesbandbredden för att erbjuda stabilare bilduppdatering och mer effekter. Sony är dock, om dokumentet är äkta, väldigt tydliga med att Neo inte kommer att få några exklusiva titlar och utvecklare får inte skilja på plattformarna mer än i det visuella. Man verkar väldigt mån om att inte dela upp användargrupperna.

Playstation VR nämns enligt Giant Bomb inte alls i dokumentet så Sony verkar fast belutna om att även dagens Playstation 4 ska kunna köra virtual reality. Priset för Playstation 4,5 ska enligt dokument landa på $399.

Det ryktas att "Improved GCN" betyder AMDs nästkommande arkitektur 'Polaris'. Tillsammans med högre klockfrekvens, bättre arkitektur samt dubbelt antal beräkningsenheter kommer grafikprestandan bli avsevärt mycket högre. Jag gissar på ca 3 ggr snabbare... 25/04 Jag håller med till hundra procent. Jag är ett EXTREMT fan av Soulsborne, och Bloodborne är helt klart min favorit av de allihop när det kommer till setting, stämning, musik och lore. Bloodbornes lore är snuskigt välgjort. Dock så måste jag säga att Dar... 21/04 Ni som säger att det är en “skit dålig uppgradering” vet inte vad ni kollar på. Det handlar om ca 30% snabbare beräkningstider per kärna med den "blygsamma" CPU uppgraderingen, snabbare RAM som kompensera en del av de befintliga begränsningarna med den... 20/04 Mycket jidder för ett rykte... 20/04 Alltid lika kul att höra gnabbet. :) 20/04 Fast grejen här är väl att konsoler generellt sett har varat ganska många år. Många köper konsol för att man inte behöver oroa sig för att den blir obselet över en natt. Nog har man rätt att vara besviken när det man trodde var en produkt som skulle var... 19/04 Läser på andra sidor att trots Phil Spencers förnekande så är en uppgraderad xbone. också på G. Och en slimmmad xbone. 19/04 Det jag vill veta är angående om butiker kommer erbjuda en bra deal för att byta upp sig. Kom ihåg när Xbox360 elite kom, fick den för 600kr om jag bytte in min 360 premium samtidigt. 19/04 Det låter rimligt. Tror inte de kommer lämna konceptet som är DS, BB och Demons i lådan. Personligen hoppas jag de går mer åt BB hållet då den mer 1800-tals lovecraft designen tilltalar mig mer. 19/04 Ja, vi kommer inte se fler Dark Souls. Men det är långt ifrån omöjligt att vi ser fler spel som är spirituella uppföljare med helt ny bakgrundslore och plot. Tänk övergången mellan Demon's Souls till Dark Souls som ett exempel. 19/04
Skicka en rättelse