"Jag vill ha en fackla och en högaffel, inte en passivt aggressiv kommentar".

Förra veckan berättade Pewdiepie-kollegan Markiplier om vad han anser är en negativ trend på Youtube, där allt mer handlar om konflikter mellan kanaler snarare än kreativt innehåll. Felix Kjellberg, som numera driver ett eget nätverk på Googles videotjänst, har också valt att kommentera trenden.

Han nämner bland annat att folk försöker slå igenom det stora bruset på Youtube genom att döpa sina filmer till saker som "Pewdiepie punched me". Att det idag till och med finns kanaler som enbart fokuserar på konflikter och skvaller. Kjellberg är rädd att pöbelmentaliteten ska eskalera och skämtar att man lika gärna kan gå tillbaka till medeltiden - "Jag vill ha en fackla och en högaffel, inte en passivt aggressiv kommentar".

Synd bara att många inte självmedvetna nog att förstå att de inte är särskilt vettiga heller. 21/04 Det här är inte begränsat till YouTube, det förekommer tyvärr i all social media. 20/04 Därför att man lever i en värld där andra människor påverkar ditt liv. För sin egen skull vill man att de människorna ska vara så vettiga som möjligt. 20/04 Stavfelen skyller jag på mobilen. Den leker sitt egna liv. För övrigt så jämför jag youtubare med Blondinbellas blogg om senaste sandalerna eller hur huden blir brun i solen. Det ger mig ingenting. Och vet du vad - jag håller konversationer med individe... 20/04 Det är populärt bland kidsen att tro sig veta vad som är bra eller skit. 19/04 Helt rätt. Spotify, soundcloud och andra tjänster borde skrotas dom med. Inspelat ljud ska vara lärorika ljudböcker och inte nå musiktrams. Papper ska man lösa ekvationer på, inte hålla på och teckna eller måla som en fjant. Pratar jag med människor vil... 19/04 Jag tycker folk är dumma i huvudet när de anser att andra är dumma i huvudet på grund av vad man tittar på. Jag menar...varför i helsike ska man bry sig? 19/04 Förklara varför det är "tramsigt" att titta på t.ex. recensioner av ett spel på Youtube eller lyssna på någon musikvideo. Vill verkligen veta varför du tycker att allt annat än dokumentärer är "trams". 19/04 Mjo, men kidsen växer ju upp och då är det bra att Pappa PewDiePie säger vad som är fel med vad de gör. De får ju utvecklas och nå den insikten själva. 19/04 Jag tyckte om när Pewds stängde ner kommentarsfältet på sin kanal då vart det skillnad på kommentarer som han anser vara bra då tog han upp dom som synliga. 19/04
Skicka en rättelse