I maj förra året upptäckte svensken Thom Karlsson att hans konto på Steam hade stängts ner, utan att han hade någon anledning varför. Enligt #Valve, som handhar tjänsten Steam, rörde det sig om fusk.

#Valve skrev att deras automatiska säkerhetssystem hade upptäckt att användaren använt sig av otillåten mjukvara tillsammans med #Counter Strike: Global Offensive, för att få ojusta fördelar gentemot de andra spelarna. Thom Karlsson hävdar dock att så inte är fallet och att det är hans son som använt kontot.

– Han har inte använt några fusk. Jag har begärt bevis flera gånger och blev så arg, berättar han för SVT.

Trots krav på bevis har inte #Valve kunnat/velat visat upp några och detta har lett till att Allmänna reklamationsnämnden (ARN) blivit inkopplad. Hos ARN fick han rätt och en rekommendation att de ska häva avstängningen har getts till företaget. Dock utan någon som helst reaktion från #Valves sida.

– Man blir irriterad och känner sig hopplöst vanmäktig mot dem. Jag har överklagat, avslutar Thomas Karlsson.

Det gör de visst det. Skillnaden är att polisen har inget avtal mellan dig och dem som täcker att de får göra lite som de vill. Polisen bara gör det ändå och lutar sig på något luddigt som demokrati :) 22/04 Gör "A" Du blir bannad. Gör allt annat så blir det inte bannad. Visst är det kantigt, men det enkelt att förstå. 21/04 japp alla andra spel går fortfarande att spela 20/04 Precis, alla andra spel på hans konto är väl fortfarande intakta som jag förstår? 20/04 Hans användare är inte avstängd, han gnäller för att hans användare är bannad från självaste cs:go för att hans "son" fuskat, och valve har inte gjort fel och varken han eller ARN har något att säga till om då ansvaret satt hos honom vad som sker på anv... 20/04 Svensk lag säger ingenting om din rätt att ovillkorligen använda Valves tjänster. Precis som att du kan bli utkastad från krogen om du inte kan bete dig, blir du utkastad av Valve om du blir påkommen med fusk. 20/04 Kolla en gång till på din länk, korvspadet är grumligt. Åldersrekommendation är inte en åldersgräns. För film finns åldersgränser, men inte spel. En biografägare kan t ex bli åtalad för att visa 15-årsfilm för barn under 15, men något motsvarande för... 20/04 Precis. 20/04 http://i.imgur.com/lfL0UvH.gif Läs det här http://itpolitik.blogspot.se/2011/12/vad-ar-eula-och-hur-man-ingar-ett-avtal.html 20/04 Kan ju säga några saker om svensk lag och avtal eftersom alldeles för många tror att lagen på något sätt friskriver dem från ansvar; När du ingår ett avtal med någon så har lagen ytterst lite att säga om vilka villkor som får avtalas. Du är som vuxen... 20/04
Skicka en rättelse