Vi gillar Hans Alesund!

Att stå i regn och snålblåst för att titta på sina barns fotbollsmatcher i division 7 är en fullständigt accepterad aktivitet men när många föräldrar pratar om sin avkommas spelande ses det ofta som ett problem. Hans Alesund, pappa till Christopher "Get_right" Alesund som senast i helgen vann en stor turnering med sitt lag Nip, hade dock en annan inställning.

Han erkänner att han inte förstod vad Counter-Strike var när Christopher började spela med sina äldre syskon i slutet av 1900-talet. När sonen började bli efterfrågad som spelare insåg han ganska så snart att han var väldigt duktig.

– Vilken förälder som helst som förstår att ens barn är duktig på någonting som inte är kriminellt eller dumt vill ju stötta honom eller henne, säger Hans Alesund i en intervju på SVT.

De till och med myglade in honom på LAN med åldersgräns och hjälpte till att bära runt på de tunga CRT-skärmarna när det skulle spelas på helgerna. När det blev aktuellt att satsa fullt ut på e-sportskarriären ringde de upp rektorn på gymnasieskolan och förklarade att Christopher behövde ta en paus. Det var inga konstigheter.

En väldigt varm och bra intervju på cirka 16 minuter som står i bjärt kontrast mot många andra diskussioner gällande barns spelande.

Ah, those memories. Kommer ihåg när mina föräldrar städa ur källaren för att vi, ca 12 grabbar, skulle få plats med våra datorer. De fixade bord och stolar som lånades från jobbet. Köpte chips, korv med bröd och cola. Drog elkablar och nätverkskablar.... 21/04 Awesome pappa, blir lite svartsjuk :) Alla föräldrar borde uppmuntra sina barn att satsa på sina hobbies, oavsett vad det är och ifall de förstår något av det eller inte. När jag växte upp så fick jag alltid höra att det är bara slöseri med tid att sitt... 21/04 Han påminner mycket om hur min fader var gällande detta, farsan förstod inget alls om vad counter strike var, men han tyckte det var riktigt värt att skjutsa runt en på LAN så man kunde spela med sina kompisar, han körde mer en gärna varje helg och hjäl... 21/04 Bara att få satsa helhjärtat på något ger kunskaper som är mer användbara än det man kan ta igen på komvux. 21/04 Kan hålla med till viss del, däremot måste man våga chansa i livet. Ibland lyckas man, ibland inte. 20/04 Tror nog att siffran är nog nere på promille om man ska titta på de som "lyckas" med att bli idrottsjärna, musiker, skådis, etc så det är ju knappast något du lyckas med bara för att dina föräldrar låter dig satsa på det. Tror nog att de flesta föräldra... 20/04 DaD_RiGhT <3 20/04 För er intresserade finns det en liknande fin story hos p3spel podden med Dota 2 mästaren Joakim "Akke" Akterhall och hans föräldrar. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/648147?programid=4090 20/04 Precis som med idrott är det givetvis roligt när satsningen ger resultat, bland de 90% (hittepåsiffra) som inte lyckas tror jag dock att minst lika stor tacksamhet skulle riktas åt de föräldrar som uppmuntrade till en ordentlig utbildning istället. 20/04 Riktigt lik min far när det kommer till den topicen. 20/04
Skicka en rättelse