Playstation 4.5 kan få konkurrens.

Ryktena haglar om att #Sony är i färd med att lansera en kraftfullare version av Playstation 4, och nu kommer uppgifter om att #Microsoft går i uppgraderingstankar för Xbox One.

FCC, den amerikanska myndighet som sköter elektronisk kommunikation, har fått in handlingar som pekar på att Microsoft testar ett nytt wifi-chip för Xbox One, det skriver användare Ekim i Neogaf-forumet. Det i sig säger inte så mycket, men det ska finnas ett NDA-avtal (ett avtal där parterna går med på att inte yppa något i en viss fråga innan ett visst datum) mellan Microsoft och FCC. NDA-avtalet slutar gälla den 25 juni – ett par veckor efter E3-mässan i Los Angeles. Det har väckt spekulationer om att en uppdaterad Xbox One kan komma att avtäckas på E3-mässan, kanske en Xbox One Slim.

På annat håll spekuleras det i att Microsoft testar kraftfullare Xbox One-konsoler. Anonyma källor med insyn i Microsofts strategier för Xbox säger till The Verge att man testar flera olika varianter av konsolen, däribland såna med högre prestanda. Men några konkreta uppgifter om vad man kommer fram till ges inte.

Phil Spencer, chef för Xbox-avdelningen, sa nyligen att han inte gärna ser en "Xbox One and a Half", alltså en hårdvarumässigt uppgraderad Xbox One. Å andra sidan har han också antytt att framtida Xboxar kan bli uppgraderingsbara som en pc.

Den påstådda nya PS4:an kallas Playstation 4.5 eller Playstation 4K och påstås få snabbare processor, minne och en grafikdel som levererar dubbla prestandan. Den förmodas dyka upp i höst.

Allt enligt rykten, alltså – inget bekräftat. Men kanske rätas något frågetecken ut under E3 i mitten av juni.

Skicka en rättelse