John Romero, en av männen bakom #Id Software och kraftigt ansvarig för #Doom och #Quake, är med stor sannolikhet på väg att göra en ny förstapersonsskjutare till pc.

I ett skönt, medvetet lökigt filmklipp antyder vår långhårige vän att hans nuvarande, Irlandbaserade studio #Night Work Games har något pc-relaterat på gång – vad det är får vi veta nu på måndag. Noterbart är att han i filmen spelar mot (höhö) Adrian Carmack, en annan förgrundsgestalt hos 90-talets Id Software.

Studion skriver "En ny first person shooter byggs hos Night Work Games i Galway, Irland". Om någon fortfarande inte vågar tro det är sant bekräftar Romero själv vad det handlar om på sitt Twitter-konto, där han hashtaggar både #pc och #fps.

Id Software grundades av Romero, John Carmack, Tom Hall och Adrian Carmack 1991, och som designer för #Wolfenstein 3D, Doom och Quake är Romero en av de viktigaste krafterna bakom fps-spelens födelse och tidiga utveckling. Han tvingdes lämna Id Software några månader innan Quake släpptes, och hans nästa projekt – shootern #Daikatana – är ett av spelhistoriens största fiaskon.

Efter det har Romero inte varit inblandad i något shooter-projekt av större dignitet, och kanske är den Doom-bana han släppte i januari i år det mest minnesvärda fps-arbete han gjort sedan 1996. Men på måndag är han alltså tillbaka i sadeln igen – kanske för att göra oss till hans bitch?

Romero är en legend, det här blir intressant. FZ - känns inte okej att original Doom fått byta namn till "Doom (1993)" och Doom 4 / Doom (2016) nu tagit platsen för "Doom". 22/04 Har det nån betydelse? De flesta datornördar är lata. :) Romeros kreativa bidrag till iD är vad som har gjort mest intryck på mig i hela min PC-historia, jag ser verkligen fram emot något nytt från honom oavsett vilken nivå det hamnar på. :) 21/04 Daikatana var en jäkla soppa. 21/04 Jag är inte helt säker men du syftar på Strossle? 3 är internannonser till eget material, en är för Geeks-nätverket och två är mycket riktigt reklam. Det fina med Strossle är att även vårt material syns på andra anslutna sajter vilket ger oss mer trafik... 21/04 Precis. Vet inte om det var för allt dåligt man hade hört om det så att jag hade låga förväntningar, men jag tyckte den var en bra shooter på sin tid. 21/04 Daikatana var inte så dåligt, jag förstår inte varför det blev erkänt som så... Det mesta som släpps idag är betydligt sämre! 21/04 Kul att de "härmade" sista scenen i nyaste Star Wars rullen : ) 21/04 Väldigt rolig musik! De ville helst använda Star Wars musiken, men kunde inte använda den pga copyright. Därför skrev de om musiken, så den påminner väldigt mycket om Star Wars, men det är inte Star Wars. Så de kan inte bli stämda, för sin musik. Men... 21/04 Quake Arena Ett nytt Quake med ENDAST tävlingsspel i åtanke. Med ett "framework" för klaner, turneringar, forum, chatrum m.m. inbyggt i spelet (Tänk Tribes2). Och ett riktigt bra spel till det såklart :D 21/04 Ska jag vara helt ärlig hade vi sett orginal ID inte fallit i samma jävla mönster hade dom varit utvecklarna som uppfan ett borderlands. Frågan är vad för fps vi kommer att se, ett survival fps? arena shooters lever inte bra idag det är för orginelt och... 21/04
Skicka en rättelse