John Romero, en av männen bakom #Id Software och kraftigt ansvarig för #Doom och #Quake, är med stor sannolikhet på väg att göra en ny förstapersonsskjutare till pc.

I ett skönt, medvetet lökigt filmklipp antyder vår långhårige vän att hans nuvarande, Irlandbaserade studio #Night Work Games har något pc-relaterat på gång – vad det är får vi veta nu på måndag. Noterbart är att han i filmen spelar mot (höhö) Adrian Carmack, en annan förgrundsgestalt hos 90-talets Id Software.

Studion skriver "En ny first person shooter byggs hos Night Work Games i Galway, Irland". Om någon fortfarande inte vågar tro det är sant bekräftar Romero själv vad det handlar om på sitt Twitter-konto, där han hashtaggar både #pc och #fps.

Id Software grundades av Romero, John Carmack, Tom Hall och Adrian Carmack 1991, och som designer för #Wolfenstein 3D, Doom och Quake är Romero en av de viktigaste krafterna bakom fps-spelens födelse och tidiga utveckling. Han tvingdes lämna Id Software några månader innan Quake släpptes, och hans nästa projekt – shootern #Daikatana – är ett av spelhistoriens största fiaskon.

Efter det har Romero inte varit inblandad i något shooter-projekt av större dignitet, och kanske är den Doom-bana han släppte i januari i år det mest minnesvärda fps-arbete han gjort sedan 1996. Men på måndag är han alltså tillbaka i sadeln igen – kanske för att göra oss till hans bitch?