I veckan kom beskedet att #Microsoft pensionerar Xbox 360. Därmed är det dags att bli nostalgisk och med fuktad ögonvrå minnas många storartade spelstunder.

Vi bad FZ:s skribenter att lyfta Xbox 360-spel de minns med lite extra värme, såna som man kommer berättas om för yngre generationer med varm morfarsröst (mormorsröst funkar också). Det behöver inte vara ett exklusivt spel, utan valfri titel som släppts till 360:n.

Och här har du en sammanställning – tio Xbox 360-spel som kommer ligga kvar i minnet långt efter att konsolens gigantiska nätdel svalnat.

Trials HD
[score=4]
Läs recensionen

Halo 3
[score=4]
Läs recensionen
Forza Motorsport 3
[score=5]
Läs recensionen

Dead Space
[score=4]
Läs recensionen

Call of Duty: Modern Warfare 2
[score=5]
Läs recensionen

Mass Effect
[score=5]
Läs recensionen

Dead Rising
[score=4]
Läs recensionen

Gears of War
[score=5]
Läs recensionen

Red Dead Redemption
[score=4]
Läs recensionen

The Witcher 2
[score=5]
Läs recensionen

V

ilka är dina mest minnesvärda spel som du kört på Xbox 360? Berätta i kommentarerna!

TooHumnan för att starta upp den igen. :) 30/04 Jag funderade faktiskt på om det verkligen blivit dyrare men hade ingen info kring det. Klockrent! :D 27/04 Jag kan informera om att den första spel-hårdvara jag fick inköptes via Hobbex-katalogen. Det stod inget namn eller tillverkare utan den benämndes endast "TV-spel" kort och gott i katalogen. :D 26/04 Här finns lite info om hur mycket konsoler kostade då och nu. (http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20131218/sa-mycket-skulle-klassiska-konsoler-kosta-idag) 26/04 Du säger att benämningen ändrats och priset därför gått upp. Man kan inte vara säker på en sådan koppling utan mer information. Priserna på det mesta har gått upp och pris beror på så många olika faktorer, exempelvis alla go to market kostnader och konk... 26/04 Verkligheten och hur det har varit. Det jag skriver är ju det som har hänt, det är lite som att bevisa att solen gått upp. Ja den är ju där liksom. Vad mer kräver man. Som jag skrev är du 29 år och borde rimligen också växt upp med att det hette tv-spel... 26/04 Och vi andra säger att du har fel, har du i huvud taget en enda källa på att det du skriver stämmer? Eller är det bara en konspirationsteori som så många andra konstiga teorier? 26/04 Jag tror helt enkelt du inte vill förstå eller så tror du att du förstår utan att göra det. Nåt av dem är det. Jag tar det med enkla ord för att inte försvåra det i onödan. TV-spel lät för tråkigt och enkelt så man började kalla det konsoll. Syftet var... 26/04 Nej, vad vi kallar tv-spel i Sverige påverkar inte priset. Hur det eventuellt föreligger när det gäller andra prylar spelar ingen roll när det är specifikt tv-spel du pratade om. 26/04 Det ena var för att höja priset och det andra för att namnet inte var coolt nog. TV-spel lät för enkelt. Men för all del, välj du ut vad du vill svara på att utelämna annat. Vad vi säger i Sverige påverkar i allra högsta grad priset i SVERIGE. Tror du... 25/04
Skicka en rättelse