Pewdiepie behöver egentligen inte någon vidare presentation nuförtiden. Felix Kjellberg, som han egentligen heter, är störst på Youtube. Han har sommarpratat i radio, gästspelat i South Park och har ett eget spel. Och så är han tydligen väldigt inflytelserik.

Det är Time Magazine som har publicerat sin lista med de 100 mest inflytelserika personerna i världen. South Park-skaparen Trey Parker har skrivit ihop presentationstexten om den svenska Youtube-kungen. I den framgår det att Parker, liksom väldigt många andra, inte fattade vad fasen han tittade på första gången han såg ett Pewdiepie-klipp. Men sen vände det:

But the more we saw, the more I understood why Felix Kjellberg, with some 43 million subscribers, is the most-watched person on YouTube. He’s charming and funny, and he knows how to edit himself. And he has turned passive gaming into active, enjoyable entertainment.

I know it might seem weird, especially to those of us from an older generation, that people would spend so much time watching someone else play video games. (That was actually a plot thread in our PewDiePieSouth Park episode.) But I choose to see it as the birth of a new art form. And I don’t think anyone should underestimate its most powerful artist.

Förutom Pewdiepie så finns det ytterligare spelrelaterad representation på listan, i form av Oculus Rift-skaparen Palmer Luckey.

Till hela listan!

Vad har hans utseende med detta att göra? Sen var det att få jobba med det man älskar, inte specifikt jobba med det han jobbar med. 30/04 Det är den här människan som lär alla barn i Sverige könsord och svordomar i överflöd. Eftersom att han nu är så "inflytelserik" är detta ett faktum. Tråkigt att han inte kan sila snacket utan måste klämma in könsdelar, avföring, sexualitet osv som fång... 25/04 Det enda jag avundas är hans pengar. Resten skulle jag verkligen inte vilja ha. Han ser inte bra ut och har ett "jobb" som jag skulle tycka var sjukt tråkigt. 24/04 I strikt mening är Pewdiepie inte är en person utan en KARAKTÄR spelad av Felix Kjellberg, vilket han tydligt förklarade i sitt sommarprat. Jämför det med att det var Leonardo Dicaprio som vann en Oscar, inte Hugh Glass (den karaktär han spelade i The... 24/04 Fast nu stod det väl inte "en av dom mest inflyteslerika bland vuxna eller"? Ja visst jag har jäkligt svårt att förstå varför han är så stor, samt att så många lyssnar och ser upp till honom (vare sig det handlar om barn, ungdomar eller vuxna). Men det... 23/04 Du misstar det faktum att folk tittar på en viss sak med inflytande. Däri ligger ditt logiska misstag. 23/04 Detta om något var det märkligaste för att inte säga det mest ogenomtänkta jag har hört i dag. Du talar som en sann insnöad gamling (nej, det är inget fel med att vara gammal). Hur inflytelserik någon är går åt båda håll: Varje människa färgar av sig... 22/04 jag tycker att du ska slå upp ordet "inflytande" och sedan komma tillbaka med en ny kommentar. 22/04 Du jämför på allvar att titta på fotboll med att se någon sitta och spela spel? Det är ungefär som att vänta sig samma respekt och avund av att kunna utföra samma akrobatik i Mirror's Edge som om du hade gjort det i verkligheten 22/04 Nej, och sparka på en boll eler slå en liten boll med en lång pinne är ju knappast något man kan kalla inflytelserikt, så Zlatan och Tiger Woods borde ha skaffat sig riktiga jobb istället, då kanske de hade blivit något... 22/04
Skicka en rättelse