Efter succéer som Grand Theft Auto och #Table Tennis är #Rockstar Games anseende bland gamers synnerligen högt. Däremot ser det mindre bra ut bland aktieägare, moralväktare och anställda. Moderföretaget #Take Two Interactives aktie har fallit som en sten på börsen den senaste tiden och förra årets bråk om nakenmodden till San Andreas skapade sår som ännu inte är läkta.

GameDaily Biz skriver i en artikel att läget börjar bli kritiskt för de båda företagen. Man listar ett tiotal anställda som av en eller annan anledning lämnat sina poster det senaste året, just på grund av nämnda problem. Rockstar har avböjt att kommentera saken.

mm , själv är jag inget större Gta fan men har såklart kört alla liren sedan det första dök upp. Men allt tjafs om att det är omoraliskt att döda poliser eller visa naken scener i spel etc är så förbannat larvigt för det är ett spel och ansvaret ligger... 10/07 Äsch, hoppas Rockstar klarar sig. Det är en av dom få speltillverkare som jag känner är riktigt kreativa. 09/07 Tror snarare han tänkte på vad som kommer att hända med alla spel som de gett ut och alla spel de ska ge ut inom en snar framtid. De har en ganska lång lista med titlar: http://www.take2games.com/index.php?p=games Visst, det finns fler utgivare men om... 09/07 Dom flesta från take two kommer nug hitta nya jobb, och jag tror det är många andra spelföretag som kan tänka sig vilja lansera rockstars spel. Basic kapitalism så att säga 09/07 Ja vad brukar hände med företag som går i konkurs? :P 09/07 Rätt åt Rockstar, Jag menar tänk om man kunde ta en penna och skriva mjukporr på en sida i Sagan om ringen böckerna som var lämnad blank, ve o fasa!. 09/07 Men vad händer om Take 2 går i konkurs? Den risken finns eftersom dom har rätt stora skulder och står inför åtal. http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=18022 09/07 Men PR-folk går alltid att anställa nya. Om några viktiga personer bakom själva spelen slutar är det värre. 09/07 Allt som behövs är en reklam på MTV sen vet alla om att spelet kommer =o 08/07 En försvinnande liten del av de som köpt GTA läser på spelforum. "Vi" utgör en rätt liten del av marknaden, så aggresiv marknadsföring behövs för att locka de som inte orka surfa runt på nätet och läsa om spel. 08/07
Skicka en rättelse