Valve satsar på säkerhet, är månne CS-konton mest drabbade av hack?

Sedan trading infördes på Steam, något som blivit big business i #Counter-Strike har antalet kontostölderna ökat dramatiskt. Enligt uppgifter från slutet av förra året hackas 77 000 Steam-konton varje månad.

Därför lockar nu Valve Counter-Strike-spelare med bättre matchmaking om de lägger till sitt telefonnummer. De säger själva att det är ett experiment och när de fått in tillräckligt många intresserade kommer dessa att börja matchas mot varandra i första hand. Ditt nummer måste vara "kvalificerat", vilket innebär att voip-nummer och "vissa leverantörer" inte är kompatibla med tjänsten. Vad det innebär är lite oklart i dagsläget.

Uppmaningen som möter CS-spelare

De kränger telefonnummer + vilken typ av spel du spelar till informationsbrokers som i sin tur säljer informationen till marknadsföringsföretag (banner ads och liknande skit). Sån här information är värd miljoner $ för företag med många kunder som Steam... 25/04 Det är inte okej att dra alla från ett visst land eller en viss folkgrupp över en kam. Jag kommer att radera inlägg som gör det i fortsättningen då det dels skapar en oerhört otrevlig stämning men också därför att vi på FZ:a vill arbeta för ett inkluder... 23/04 Ett tips till er alla är att skaffa Faceit om ni ska spela seriöst. Ca 30kr/månad men de är 128 tick och alla i premium matcherna spelar för att vinna! Inte mycket ryssar och det körs med ELO där man i princip kan komma upp till att spela på proffsnivå.... 22/04 Svenska 12-åringar må vara jobbiga också, men de är i alla fall dubbelt så bra på spelet som vilken ryss som helst. Ryssar har alltid: Dåligt internet, dålig dator, dålig mic, dålig engelska samt urusla färdigheter. De gillar dessutom att klaga på Sveri... 22/04 Ja ryssarna är verkligen helfestliga! Men det brukar faktiskt räcka att prata lite med dom. När dom kör på sin russki i 200kmh så vill jag också vara med och kan tex prata om vädret och sånt (självklart på svenska). Brukar inte behövas mer än en runda... 22/04 Spelar från centraleuropa så får inte så många spel med scandinavier tyvärr. Dock många tyskar, britter och fransmän. Ryssarna är mest jobbiga för dom vägrar prata engelska. Men rötägg finns överallt såklart ;) 22/04 Bara jag som tycker att svenska 12 åringar är värst då? :) 22/04 Skulle inte tro att de gör sånt. Har aldrig hänt förut ändå. Samt att sånt där glötteri med att Nixa. De funkar inte. Skaffa hemligt nummer så räcker det. 22/04 Amen 22/04 Allt vad folk har problem med telefonförsäljare. Är det så svårt att bara säga nej och vara klar med "samtalet"? :P 22/04
Skicka en rättelse