Virtual reality är här! Åtminstone för vissa. Oculus har haft problem med komponenter och många väntar fortfarande på sina headset. För HTC Vive är situationen inte lika dyster, men de som bokar maskiner nu får vänta ett bra tag innan de levereras.

Vänder man på steken kan man se anstormningen av förbokningar som en stor framgång. Analysföretaget IDC spår att den är så stor att försäljningen kommer överstiga 2 miljarder dollar i år. Då inkluderas även hårdvara från #Samsung, #Sony och "andra aktörer" i kalkylen. Totalt förutspår IDC att 9,6 miljoner enheter kommer säljas under året.

Siffror som enligt IDC räcker för att generera en snöbollseffekt som lockar till sig fler utvecklare, som i sin tur genererar fler konsumenter. År 2020 tror IDC att 64,8 miljoner vr-enheter har sålts.

Är du intresserad av vr ska du bokmärka vår systersajt VRGeeks där du alltid kan läsa allt om den senaste virtual reality-tekniken och spelen. Fast det går förstås bra att stanna här på FZ också. Då kan du till exempel se Jocke kräla mer på golvet och bli vän med korvhund. Det ni!

Skicka en rättelse