Bjuder in anställda och fans att köpa in sig företaget.

I sitt öppna brev till den svenska staten ville Spotify-grundarna för några veckor sedan göra det enklare för anställda att ta del nystartade företags framgångar. Vi ställde frågan vidare till den svenska Spelbranschen och Fredrik Wester, VD på Paradox Interactive, sa då så här:

– Gällande personaloptioner så har vi, i brist på effektiva personaloptioner, valt att hitta alternativa vägar för att ge anställda möjlighet att vara delaktiga i bolagets ägarskap.

Sagt och gjort, när företaget nu ska listas på Nasdaq-börsen låter man anställda och fans att köpa aktier i företaget. Detta kommer att ske via crowdfunding-plattformen Pepin och det är först till kvar som gäller. I pressmeddelandet motiverar Wester listningsbeslutet med följande rader:

– Med närmare 5 miljoner registrerade användare globalt och med över 1 miljon spelare varje månad som vi följer och interagerar med via sociala plattformar har vi byggt en mycket stark position och skapat ett välkänt varumärke inom våra nischer. Den snabba digitaliseringen i vår bransch gör dessutom att vi når våra fans kostnadseffektivt med nya spellanseringar, expansioner och kringprodukter. Vi står nu inför nästa steg i vår utveckling och tittar aktivt på att bredda oss mot andra plattformar än PC och expandera geografiskt utanför våra huvudmarknader Nordamerika och Europa.

Totalt är det 16 327 400 befintliga aktier som kommer att säljas vilket motsvarar cirka 15 procent av bolaget.

Lösenordet har inte postats ännu :). Det dyker upp nästa vecka på forumet så håll ett öga där ;). 04/05 Ingen länk till vart i forumet det kommer dyka upp? eller så får man skippa fans delen å köra på den andra som är öppen. 02/05 Det är en del av erbjudandet som vi har vikt specifikt till fansen, i övrigt gäller villkoren som listas hos Pepins och Avanza för samtliga oavsett vilken kategori man tillhör. 26/04 Vad är lösenordet till och vart skriver jag in det när jag väl har det, och framförallt varför? 26/04 Hej, lite klargörande information. Pepins är en av våra partners i denna process, Avanza är en annan. Båda kommer att ha information om exakt vad som gäller innan den 3:e maj. Gällande lösenord så kommer det tidigast att ges ut i samband med att prospek... 26/04 Försäljningen kommer ske i fyra omgångar på Pepins, då till teckningspris. Du får köpa max ett paket de tre första omgångarna och sedan ett till på den sista, om du kommer först till kvarn det vill säga. All info finns tydligt nedskriven på pepins.se. 25/04 Det kommer att ske via pepins.se, men datum har nog inte släppts ännu. Mer än att introduktionen väntas vara den 31:e maj då. Men håll utkick här: http://nyemissioner.se/foretag/planerad-notering/paradox_interactive_ab/1399 och här: http://pepins.se/... 25/04 Har några specifika datum angetts ännu? Jag har planerat rätt länge att plocka några aktier men ser än så länge inga specifika datum för när paketen ska släppas. 25/04 500+ timmar i EU4? :) 25/04 Ja det var en bra fråga. 25/04
Skicka en rättelse