Ju större e-sport blir desto större risk för fulspel bakom kulisserna. I den senaste bedrägerihärvan har hundratusentals kronor betalats ut för att påverka utgången av specifika matcher. Koreanska myndigheter har arresterat åtta personer. Bland annat ska en "One top-class StarCraft 2 PROGAMER, a GSL champion and WCS runner-up in 2015" ha tagit emot närmare en halv miljon kronor för att förlora en match i en turnering i för drygt ett år sedan.

Ingen av personerna är dömda ännu och den som vill läsa mer om de olika fallen och vad de är åtalade för får bege sig till Teamliquids översättning av de koreanska dokumenten.

Tycker det är roligt att artikeln och titeln är vinklad exakt som de är helt skyldiga bara för att få några extra klick. Vad hände med att de är oskyldiga tills bevisen säger annat? Här skriver ni ju som att de är dömda och fått sitt straff när de bara... 26/04 Det ska gå rycken att Life är spelberoende och spelar bort mycket av dom pengarna han får in på casinon utanför Korea. Och att det ska vara anledningen att han matchfixar för att han har slut på pengar från allt han har vunnit. hur som tråkigt för Starc... 26/04 En av nackdelarna med pengar i potten . 25/04 Life in prison? 25/04 När summorna blir så stora är det inte underligt att folk blir frestade. Synd och skam men förståligt. 25/04 Wowch. Det var alltså Life och Bbyong den här gången? Efter att ha läst "Prosecutor's Report" så verkar Bbyong ha tjänat mer än Life och det som beskrivs i den här artikeln. Jag räknade den totala summan till 120.000.000 WON vilket blir ungefär 849.922... 25/04 Det jag undrar. Hur får dom reda på sådant? Att en person har lagt sig i just detta gamet. För 1 år sedan? Kontakter? 25/04 Kanske inte så lätt att dra sig ur om man en gång kommit i kontakt med storspelare. Såg man tex på UG. Dom som mutar/hotar e inte så jävla trevliga å pengar lockar alltid men när man väl åkt i klorna så känns de mer eller mindre fucked up. 25/04 Ugh, varför göra detta. Om det är fler än du som vet om detta. Finns alltid en chans att det kommer ut då haha. Och satan vad rökt man är då. Tänker på andra sporter då detta hänt haha. Vad pinsamt som idrottare. 25/04 Holy damn, Life och Bbyong...Life har tidigare vunnit GSL 2 gånger, MLG 2 gånger, Dreamhack, IEM, Iron Squid, WCS, Blizzard Cup etc. Han är en oerhört stor SC2-spelare, och en av de yngsta att vinna GSL. Så jävla trist, hans karriär inom eSport är död... 25/04
Skicka en rättelse