Förra veckan blev det officielt att John "Doom" Romero återvänder till det han kan bäst – att göra FPS. Idag stod det klart att #Blackroom är hans nya spel, men han och kumpanen Adrian Carmack behöver din hjälp.

#Blackroom är ett spel som utspelar sig inuti ett spel i en verklighetstrogen simulator som fått frispel och det är din uppgift att ställa allt till rätta. Detta betyder att du måste skjuta dig igenom ett antal banor med varierande miljö. Från medeltiden till framtiden och eventuellt tillbaka. Utforskande och snabbskjutande ska vara några av hörnstenarna.

https://www.kickstarter.com/projects/nightworkgames/blackroom-a-new-fps-from-romero-and-carmack/widget/video.html

Spelet kommer till PC och Mac under 2018. Inget jobbigt DRM och tröttnar du på de kartorna som följer med kan du skapa egna eller ladda ner andras. Du kommer även kunna spela med eller mot andra spelare på dedikerade servrar.

För att finansiera spelet har Romero och Carmack tagit Kickstarter till hjälp. De begär 700 000 dollar och med 32 dagar kvar har de skrapat ihop närmare 10 000 dollar. Vi gissar på att de inte kommer ha några som helst problem att ro hem det här.