Som det nutida spel nya #Doom är, saknar det gamla tiders stöd för moddar. Däremot hänger banbyggarverktyget Snapmap med. Av allt att döma är det en smidigt och flexibel verktygslåda där du både kan bygga egna banor från scratch och modifiera andras skapelser.

I filmen nedan gås Snapmap igenom och det berättas en del matnyttigt, t.ex. att spelarnas rörelsehastighet kan ändras, vapnens skada kan tweakas och spelformer byggas efter eget önskemål. Givetvis kan du också enkelt dela med dig av dina skapelser och hämta andras. Du får spola fram 13 minuter för att presentationen ska börja.

Doom släpps den 13 maj. FZ recenserar så fort det är möjligt.

snapmap låter dig ta bort loadout, det gäller att man kollar upp saker innan man gnäller om det. Men man kan inte förvänta sig att allt ska efterlikna äldre spel, arena shooters har aldrig varit sig lika 26/04 Ni som gråter över loadoutsen kan skratta er lyckliga att man kan radera loudout delen med snapmap, 26/04 Problemet jag är rädd för är att själva grundspelet inte är som folk hoppats på (ett "old school DOOM"), utan att du måste modda dig till att spelet ska bli vad du vill att det ska vara med snapmap. Frågan är då hur lätt det är att hitta likasinnade mod... 26/04 Doom har väll inte varit nån arena shooter egentligen. Detta är ett nytt typ av doom. Själv skulle jag vilja ha som quakeworld att man kunde plocka upp någons ryggaäck och få armor shaft och rl och 99 raketer :D 26/04 Fast den meleeattacken känns mer som att den autoaimar in på någon än att det är netcoden som spökar. Är man nära nån är det ju bara att spamma f så dör de snabbt oavsett var man siktar. 26/04 Har inte sagt något om att CoD har wallhack. Men fortfarande idiotiska perks. Nej du ser inte någon hela tiden men det är fortfarande en sak som jag anser förstör mycket av spelet och vad som gör just en arena shooter till en arena shooter. Likadant med... 26/04 fast wallhack är inte heller cod, och den perken gör inte att du ser exakt allting genom väggarna, och den gör inte så du ser gubbarna hela tiden, du har den en stund sen är den inte kvar. Jag spelade själv både closed och open beta så där svamlade du... 26/04 Problemet är att dom har tagit vad som kunde varit Doom de vill säga en snabb arena shooter och gjort de till CoD:Doom Har inget emot rank och xp men när man lägger in perks och loadouts... speciellt när en av perkdelarna heter wallhack då är det inte... 26/04 Längtar :) 26/04 Kikat streamen nu och det såg verkligen riktigt coolt ut! 26/04
Skicka en rättelse