Kan så kallade "pristine realms" vara lösningen?

Efter beskedet att Blizzard skulle stänga ner den "illegala" World of Warcraft-legacyservern Nostalrius, samlades invånarna för en sorgemarch som slutade med att de kastade sig ut för en klippa. Allt ackompanjerat av gråt, klagan och eldregn.

Många var upprörda över att Blizzard petade på något som de ansåg vara helt oskyldigt – en privat server som hyllade det gamla World of Warcraft genom att låta spelare ta del av spelet som det ursprungligen såg ut. Nu svarar Blizzard.

"Vi har diskuterat servrar för det originalspelet i åratal nu," skrev World of Warcraft-producenten J. Allen Brack på det officiella Wow-forumet. Han fortsatte med att berätta hur företaget sett över möjligheterna för "legacy-servrar", men att man ständigt stött på svårigheter och problem. Man har specifikt utforskat något man kallar "pristine realms" där alla tillägg, karaktärsöverföringar, boosts och funktioner skulle vara borttagna.

"Vi är fortfarande inte säkra på att den här sortens nystart skulle locka communityt, och det är fortfarande öppet för diskussion," skrver Brack.

Gällande det specifika fallet Nostralius skriver han att företaget helt enkelt är tvungna att förvara sin immateriella egendom i alla lägen och att det gäller allt som har med Wow att göra, inklusive inofficiella servar.

Brack ska dock ha varit i kontakt med server-administratörerna, så vi får se hur allt det här slutar.

Känslan när man kom in i Westfall första gången, med musiken överträffar allt. För att inte tala om skräckkänslan i Duskwood. 01/05 Det BÄSTA hade nog varit att bara fortsätta, och skitit i allt vad expansioner heter...Vanilla4Ever.!..och spelet hade dött för 8 år sedan. 27/04 Tyvärr är det inte så enkelt som att bara dra igång en server med vanilla wow på.. den måste även underhållas, patchas osv. Vilket kostar för mycket.. dessutom att hålla på med samma spel fast olika versions av den är inte direkt något som är billigt.... 27/04 Dom har tappat sin trognaste skara med spelare redan. Paragon har slutat. Vodka har slutat. Blood Legion har slutat. Midwinter och Method fick skrapa ihopa resterna och skapa Serenity. Miljontals med Subs är borta under WoD. Lägsta någonsin. Det finns... 27/04 Det patcher som släpps till WoW är ju typ nästan bara buggfixar. Content patches är väl de som höjer versionsnumret (tex från 6.0 till 6.1). 27/04 Tänker inte argumentera emot men Blizz har ju stött och blött detta länge och en server som de driver med förlust i PR syfte lär de nog inte tjäna något på då de som de eventuellt skulle rikta denna PR mot redan spelar på servern som går med förlust.... 27/04 Brukar ju spottas ut en hel del content via patchar till Wow. 27/04 Hur fick de tag på server delen egentligen? 27/04 Grejen är ju att det troligen kommer kosta att spela, då de tidigare spelade gratis. Kanske inte gör så stor skillnad kan man först tänka men det är en stor förändring. 27/04 Idag är det rätt ologiskt att WoW har månadsavgift. Den avgiften ska ju vara för att nytt content ska komma i patchar. Detta händer knappt idag, dom lägger istället resurser på nästa expansion. Eller släpper saker i ingame shoppen. Vilket känns jäkligt... 27/04
Skicka en rättelse