Efter beskedet att Blizzard skulle stänga ner den "illegala" World of Warcraft-legacyservern Nostalrius, samlades invånarna för en sorgemarch som slutade med att de kastade sig ut för en klippa. Allt ackompanjerat av gråt, klagan och eldregn.

Många var upprörda över att Blizzard petade på något som de ansåg vara helt oskyldigt – en privat server som hyllade det gamla World of Warcraft genom att låta spelare ta del av spelet som det ursprungligen såg ut. Nu svarar Blizzard.

"Vi har diskuterat servrar för det originalspelet i åratal nu," skrev World of Warcraft-producenten J. Allen Brack på det officiella Wow-forumet. Han fortsatte med att berätta hur företaget sett över möjligheterna för "legacy-servrar", men att man ständigt stött på svårigheter och problem. Man har specifikt utforskat något man kallar "pristine realms" där alla tillägg, karaktärsöverföringar, boosts och funktioner skulle vara borttagna.

"Vi är fortfarande inte säkra på att den här sortens nystart skulle locka communityt, och det är fortfarande öppet för diskussion," skrver Brack.

Gällande det specifika fallet Nostralius skriver han att företaget helt enkelt är tvungna att förvara sin immateriella egendom i alla lägen och att det gäller allt som har med Wow att göra, inklusive inofficiella servar.

Brack ska dock ha varit i kontakt med server-administratörerna, så vi får se hur allt det här slutar.