Prisa isgrodan!

Uppdateringarna till #Dota 2 är alltid en speciell händelse inom communityt då de ofta innebär stora förändringar. Senaste patchen lade exempelvis till en ny hjälte, nya föremål och kartan i spelet gjordes om. Nu har Valve släppt uppdatering 6.87 som återigen ändrar förutsättningarna för hur vi spelar Dota 2.

En av de stora nyheterna, och den som troligen kommer få störst inverkan, är att Valve omarbetat ranked all pick-läget. Det de gjort är något som många spelare efterfrågat under en lång tid, nämligen att de gjort ranked all pick mer likt captain’s mode-läget genom att lägga till en 15 sekunders banningsfas innan man väljer hjältar. Alla spelare i laget nominerar en hjälte som de vill ta bort och hälften av dessa väljs sedan ut slumpmässigt.

Detta kommer troligen innebära en märkbar förändring balans- och spelmässigt, eftersom att det öppnar upp för större taktiska möjligheter då man kan utesluta hjältar som kontrar specifika taktiker. Sedan ökar det också chansen för att slippa spela mot Invoker varje match.

Precis som i många av de tidigare uppdateringarna har det också introducerats en rad nya föremål, varav ett är extra anmärkningsvärt. Föremålet, som heter Tome of Knowledge och kostar 150 guld, ger din karaktär 425 erfarenhetspoäng. Det går dock bara att köpa var tionde minut. Speldynamiskt är det en stor förändring, speciellt för support-spelare som nu har lättare att hålla jämna steg med resten av laget, även när laget ligger efter.

Ett av de mer kontroversiella tilläggen är att båda lagen nu har möjligheten att skanna ett område på kartan för att se om några fiender finns där. Denna förmåga har en lagbaserad cooldown på fyra och en halv minut och kräver därför att man är koordinerad inom laget. Förmågan kommer därför troligen ha störst effekt bland de professionella spelarna och något vi kommer få se potentialen för under nästa stora turnering The Manila Major.

För de som vill läsa hela listan med förändringar går det att göra här.

Skicka en rättelse