Efter den öppna betan nyligen har många skaffat sig en uppfattning om #Doom. Men spelet kan förändras ganska kraftigt om man så vill, fick vi i går veta i den här presentationen av banbyggarverktyget Snapmap. Den följs nu av en matig genomgång av Dooms singleplayer-del.

Vi bjuds på en Twitch-stream som under nära 1,5 timme ger svar på många frågor. Vi får bland mycket annat se att mängden vapen inte är begränsad (som i multplayer): din rymliga ryggsäck tar ett tiotal eldrör. Vapnen kan dessutom modifieras, vilket snabbt och enkelt görs med ett knapptryck.

Vi får också stifta bekantskap med en kär gammal bekant – motorsågen! Eller snarare: ett antal demoner får stifta bekantskap med den. Inte visa barnen, gott folk.

Spola fram till 11:40, det händer inte mycket innan dess.

Doom släpps den 13 maj. Vi ger dig recensionen så snart det är möjligt.

Jag vill så gärna att detta skall bli bra, men ju mer jag ser av det, och ju mer jag läser om det desto mer ser det ut som Call of Doom: Combat Evolved. De har verkligen missat vad som gjorde de äldre spelen så pass bra att de håller än idag. Det fullko... 29/04 Blev riktigt glad och känner mycket hype inför detta, tänk att efter jobbet få sätta sig och kötta järnet ett tag :) 29/04 För de klassiska Doom hade inget av det där. http://vignette2.wikia.nocookie.net/doom/images/7/70/Security_armor_in_Hanger.png/revision/latest?cb=20090215165529 http://media.moddb.com/images/groups/1/8/7899/zdoom_2012-06-22_11-31-59-953.jpg Klassiska... 29/04 Jaha, ja. Då förstår jag. Jo, jag vet inte vad jag ska tycka om det, ärligt talat. Det är ett lite udda designval, imo. 28/04 Älskade doom3s campaign, tyckte stämningen var fantastiskt mysiskt demoniskt helvetiskt :) växte även upp med doom1 och 2 vilka också spelats massor! Men det här.... hmm... hade hoppats på något liknande men än så länge ser det inte superbra ut enligt... 28/04 Neonljus? Ja det som skimrar över monster när dom är i staggered state, sakerna dom tappar, etc. det som finns överallt i hela spelet. 28/04 Doom 3 är det sämsta i serien, försöka vara ett skräckspel när det inte är det. 28/04 super shotgun fanns inte med i ordinarie doom 3 av anledningen att doom 3 var en remake av doom 1 med ett försök att blanda in skräck i det hela, och i doom 1 hade du inte heller super shotgun. 28/04 Neonljus? Jag tycker motorn ser fantastisk ut. Glory kills kan du stänga av i menyn som Stratton visade i videon ovan. De är inte obligatoriska. 28/04 Jag tycker raka motsatsen. Ser hur kul ut som helst :) Han spelade ju också på hurt me plenty (vilket borde vara under normal svårighetsgrad). Och det var för att annars skulle de dö alldeles för mycket, hehe Vad beträffar DOOM 3 känns det slött jämfört... 28/04
Skicka en rättelse