Ryktet om konsolernas död är starkt överdrivet - säljer bättre än någonsin.

Inför lanseringen av Playstation 4 och Xbox One var det många som menade att detta minsann skulle bli den sista konsolgenerationen. Att tablets och mobiltelefoner skulle ta över marknaden för lättsammare gaming helt och hållet. Dessa profetior har än så länge haft liten bäring då Playstation 4 nu passerat 40 miljoner skeppade enheter.

Det är såklart skillnad på "skeppade" och "sålda" men eftersom man i januari hade sålt 35 miljoner enheter är den nya milstolpen snart passerad. Under sin livslängd har Playstation 4 också sålts snabbare än de tidigare konsolerna från Sony.

Enligt obekräftade uppgifter hade Xbox One sålt 19 miljoner exemplar i januari så det är uppenbart att Microsoft ligger långt efter sin konkurrent. Därför ska det bli extra intressant att följa de båda konsoltillverkarnas E3-konferenser i år.

Dom här kommentarerna dödade mitt sista hopp om fred på jorden. 29/04 Nej självklart är det inte dåligt att äga spel man tycker om. Problemet jag har med just mitt steambibliotek är att majoriteten av spelen är spel jag aldrig kommer spela igen. En handfull spel som just tex. Skyrim är ett spel jag återkommer till just... 29/04 Jag är inte helt övertygad om att det är så vanligt som du ger sken av, men oavsett hur det är med den saken så kommer följdfrågor. ("Är fast med spelen" måste inte vara negativt.) Då kan man alltså inte spela gamla spel, utan man kör klart ett spel och... 29/04 Någon som är ekonomimedveten och köper och säljer sina spel till konsol kommer alltid att ha det mycket billigare än PC spelarna som är fast med sina spel. Något som är väldigt vanligt Sverige och speciellt hos föräldrar som köper spel åt sina barn. 29/04 Det är väl främst spelen, ja, men även att man t ex måste betala för att spela online. (Varierar beroende på konosl.) Men givetivs så beror det på hur många spel man köper, om man gör det till fullpris, tillbehör och om man vill göra annat än spela spel... 29/04 Ja det var en fuling från mitt håll :) Men saken är den att jag både har PC och PS4 och tycker överlag att det är billigare med konsol. När du säger att vi betalar minst lika mycket i längden, vad menar du då? Att typ alla spel kostar minst 100 spänn... 29/04 Tycker det var fel på grafiken i förra generationen. En del spel som Red Dead Redemption till PS3 var upplösningen otroligt låg och när man spelar på stor skärm blir pixlarna olidligt stora. Spel som Dragons Crown som körs i 1920x1080 var riktigt snyggt... 29/04 Det beror på upplägget och hur responsen på svaren blir. Det är skillnad på "Det suger, ta detta istället" och att lägga fram argument varför X är bättre än Y. Jag skulle inte rekommendera en speldator för den summan, men jag antar att du redan visste... 29/04 Så om jag skulle bygga en gaming PC för 3200 spänn, vilka komponenter skulle du rekommendera? 29/04 Det börjar vara rätt tjatigt när det i nästan varenda nyhet om konsoler och konsolspel är en del personer som måste in och berätta om hur mycket bättre allt är på PC. Eftersom detta tydligen måste upprepas för jämnan så tyder det på en viss osäkerhet.... 28/04
Skicka en rättelse