Hett tips till alla utgivare som vill göra sina fans förbannade: gör populära karaktärer exklusiva för de som förbokar! Det funkade fint för Warner Bros. Interactive och NetherRealm som placerade slagskämpen Goro bakom den fruktade betalväggen i #Mortal Kombat X.

#The Creative Assembly och #Sega gick i liknande tankar angående #Total War: Warhammer och beslutade att Chaos Warrior-rasen skulle bli exklusiv för de som förbokade spelet. Inget populärt tilltag, visade det sig föga överraskande. Räkna gärna antalet "ogillar" och negativa kommenterar i trailern för Chaos Warriors på Youtube.

Nu har de dock backat ett litet steg bakåt och meddelar via ett pressmeddelande att Chaos Warriors inkluderas för alla som köper Total War: Warhammer under den första veckan. Tillsammans med uttalandet publicerar de också en ny gameplay-rulle från spelet. Spana in den nedanför.

Tror spelet kommer blir bra. Kanske inte världsbäst i början men när en del DLC:er är ute så kanske. Bokade spelet innan jag ens visste om Chaos Warriors. ;) Väntar ivrigt på Skaven. 02/05 Word på det! Jag känner mig då lurad. 30/04 Eller så kan man ju bara låta bli att blåljuga framför kameran när man pratar om sitt spel (Rome 2 någon?) och bygga upp ett rykte som en utvecklare som tror på ärlighet och kvalité så lär nog folk förboka spelet ändå utan att de plockar bort en massa... 30/04 Klurigt det där. Dom behöver sina pengar och jag kan förstå det finansiella bakom. Sen hur/var de ska lägga sina DLCs? Förboka och få en ras? Kan ju faktiskt vara relativt smart. Det är väl det vanliga problemet med day-1 DLCs att folk gnäller. Men utan... 30/04 Chaos Warriors blir gratis för alla som köper spelet första veckan* 30/04 Alltså. Det här är ju ännu ett sätt att få folk förbannade på bara. Nu har inte jag förbokat och har inget intresse av köpa heller så, men hade jag varit en av de som förbokat för att jag vill ha bonuset, och de NU lite innan släpp ändrar sig och ger... 30/04 Vettefan om det är så smart. Det är många som är uppriktigt arga/irriterade och ja, de har gjort så i deras tidigare spel - men det gör inte saken bättre. Fansen börjar bli redigt spyfärdiga på denna modell de utövar, och till slut så kommer kunderna... 30/04 Tror detta blir sketbra. Redan köpt också givetvis. 30/04 https://www.youtube.com/watch?v=MC1Y2pFP2ls&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DMC1Y2pFP2ls&has_verified=1 Det är detta videoklipp han menar, liksom det stod i artikeln. 30/04 217 personer är ganska få tycker jag. 30/04
Skicka en rättelse