För ett tag sedan stängde Blizzard ner den privata servern Nostalrius som tilhandahöll vaniljutförandet av World of Warcraft i emulerad utgåva. Förra WoW-utvecklaren Mark Kern satte sig framför kameran och vädjade till Blizzard att överväga att själva, eller tillsammans med Nostalrius-gänget, driva servrar som kör WoW så som det såg ut när det släpptes.

Och nu har han fått gehör av självaste Mike Morhaime, en av Blizzards grundare. Morhaime har kontaktat Kern för att boka in ett möte. Även skaparna av Nostalrius har blivit inbjudna till möte i Blizzards lokaler.

Att de kommer diskutera vanilj-WoW är självklart. Däremot är det förstås omöjligt att veta exakt vad Blizzard har i kikaren. Är de villiga att skapa riktiga legacy-servrar, eller tänker de argumentera för kompromissen "pristine realms" som de nämnt tidigare? Hur som helst tänker Nostalrius hålla oss uppdaterade via Twitter.

Tack till Ztreek för detta #nyhetstips!
Kommer definitivt börja lira WoW igen om det blir vanillaservrar hos Blizzard! 02/05 Det jag syftar på är att det tidigar nämnts av "profeter" att det skulle dra in miljontals spelare. Skulle dock personligen inte kalla 100 000 för anstormning. Vid släppet av WoD där de gick från 7+ till 12 miljoner, det var en anstormning :) Blir väl... 02/05 Jag förstår inte hur det allra viktigaste inte nämns, att Nost skulle stängts ner ändå inom en väldigt kort tid för att de inte har pengarna att hålla det uppe, folk donerade inte "tillräckligt". Att blizzard blir the bad guys här är bortom mig, vidrigt... 01/05 Beror på vad man anser vara en anstormning, skulle jag säga. Enligt Nostalrius hade de 150 000 aktiva konton med toppar på samtidiga spelare upp mot 15 000(på två servrar). Hur många personer är det i de mest populerade retailservrarna idag? 2000? 3000?... 01/05 Ser fram emot vad som kan komma utav detta. Ifall jag skulle ha tid kunde det kanske vara kul att levla upp EN karaktär till 60, bara för nostalgins skull. Kul att Blizzard lyssnar på sina fans. 01/05 Tror fortfarande inte att det kommer dra några enorma siffror, wow fick personer som aldrig tidigare spelat spel att testa och alla har vi sedan dess blivit äldre, många har säkert skaffat familj osv. Där med inte sagt att en Vanilla server inte kan dra... 01/05 Troligen sant, men det är inte de som är målgruppen för legacy realms. Som Mark Kern sade i sin video är det miljontals som någon gång spelat WoW, och det borde i alla fall vara en bråkdel av dessa miljoner som skulle komma tillbaka om det blev som förr... 30/04 Tror personligen inte en officiell Vanilla skulle komma i närheten av några miljoner, de flesta som är intresserade av wow idag skulle säkerligen inte stå ut med svårigheten och alla korkade designbeslut. 30/04 Tycker dom är lite sent ut med Vanilj servrar, det var större intresse för några år sedan men nu är det betydligt svalare. Det jag minst mest från vanilla var det långa grinden till max lvl, pvp i STV och det underbara folket man spelade med. RIP. 30/04 Jag klagar inte på att de gör detta, inget i mitt inlägg insinuerar ens nåt sånt. 30/04
Skicka en rättelse