Så länge det finns onlinespel kommer det sorgligt nog att finnas fuskare. Vilket dock inte hindrar spelmakarna från att försöka bekämpa dem. #Valve fortsätter kampen med en ny uppdatering till #Counter-Strike: Global Offensive, som förhoppningsvis sätter käppar i hjulen på de som spelar smutsigt.

Sedan en tid tillbaka finns det Steam-autentisering via telefoner. Uppdateringen går ut på att om du blir VAC-bannad så kommer det gälla alla konton som är knutet till ditt telefonnummer. En möjlig konsekvens är att internetmarodörer som slirar runt på många olika kontot kommer få det svårare i sitt ljusskygga beteende. Även föräldrar med fuskande barn har anledning till oro – dags att börja uppfostra till rent spel!

Läs mer hos Steam.

Något som verkligen skulle sätta käppar i hjulen (tror jag), är väl att man bannar MAC-adressen för den dator man använder? MAC-adressen är ju unik för varje dator och vad jag vet så går den inte att ändra på? 03/05 Well, någonstans bör man börja använda proaktivt tänkande och inte reaktivt. 03/05 IP bans är pissenkla att gå runt så det lär inte hjälpa mycket. Sen varför just IPV6 förstår jag inte varför man skulle rikta in sig på då de flesta fortfarande kör IPV4. 03/05 1500pers fick sin vac hävd, steam gick ut med att det var fel på vac systemet. Men blir en eller 100 vac ban av misstag eller någon hackar ens konto trots skydd. Så är det kört. Måste vara tillräckligt mängd som blir vac ban av misstag för dom ens gör... 02/05 Det går ut mellan 3000-5000 VAN-bans varje dag. Tänk på den siffran. Klart det finns folk som skall bort och alla medel är tillåtna för att ta bort dem. Jag skulle gärna se att man hashar en burk, eller börjar fundera på IPV6 bans. Totalt ohållbart med... 02/05 Enda jag kan mimmas var i Battlefild 3 för massa år sedan där PB gjorde något galet så vissa blev felaktigt bannade. De blev dock snabbt hjälpta. Annars kan jag inte heller säga att jag hört om något som faktiskt varigt felaktigt bannad annat än att de... 02/05 Har aldrig ens hört talas om nån som känner någon som blivit felaktigt bannad, annat än fuskare som påstår det på forum. 02/05 Lyckades få en spelare bannad mitt under match making match, han blev dock flaggad av samtliga spelare i samma lag, kanske hjälper en del 02/05 Jag tror att det han menar är att Valve är dom som kommer gräva fram bevisen. Blir någon rapporterad så gör Valve en egen undersökning på personen i fråga, hur/när/om det görs vet jag inget om - men det är helt klart troligast att Valve arbetar på detta... 02/05 Ja de behöver bevis, skulle de bara banna för att någon eller några rapporterar skulle halva internet vart bannat femtioelva gånger om då dåliga förlorare har en tendens att rapportera bara för att de inte kan köpa att någon är bättre än dem. Vet inte... 02/05
Skicka en rättelse