När det igår hölls en extrainsatt företagsstämma för svenska spelutvecklaren #Digital Illusions CE (Dice) beslutades det att styrelsen i DICE inte beviljas ansvarsfrihet och att en särskild granskare ska utreda om sammanslagningen med #Electronic Arts har gått rätt till. Det är bland annat ett brittiskt företag vid namn Trafalgar Catalyst Funds som misstänker att EA fått "otillbörliga fördelar" jämfört med övriga aktieägare, detta enligt nätupplagan av Dagens Industri.

Extrastämman fattade dock beslut om att inte godkänna förslaget att redovisa alla detaljer. Däremot beslutades om tillsättningen av en särskild granskare, som ska utses av Länsstyrelsen, för att utreda fusionen och "övriga mellanhavanden" mellan Digital Illusions och EA.

Trafalgar Catalyst Funds, det klagande företaget, äger enligt DI 12,7 procent av aktierna i Dice.

Kollar du i USA så är det betydligt mer reklam för olika spel där och då inte bara Electronic Arts... Samma sak i Japan... antar att utgivarna anser att det inte är tillräckligt lönsamt att göra TV-reklam här... kanske för att det blir omständigt att... 13/07 Något de flesta andra utgivare inte har råd med 13/07 jag läste någon stanns att EA lägger ut mera pengar på bf2 reklam än vad de gjorde på att utveckla spelet fast det vara "bara" en miljon mera på reklam än på spelet. 13/07 No shit. Reklam bara måste vara den enda anledningen till att de årliga ickeuppdateringarna av Fifa-serien hamnar på säljlistorna istället för det mäktigt mycket bättre Pro Evolution Soccer (http://www.fz.se/spel/list.fz?sort=na&dev=0&genre=0&plat=0&dat... 13/07 Reklam fungerar. 13/07 Men marknaden består till största delen av okunniga idioter. Det är därför man måste klaga mycket och högljutt på dåliga saker så kanske marknaden fattar och slutar köpa det. 13/07 Rent pengamässigt, möjligtvis "Ja" men som ett skitföretag som skiter i sina kunder, JA! Även en blind kan se denna ignorans EA har mot sin community/kunder. 12/07 Det blir branschens mest framgångsrika företag? :) 12/07 Äntligen ett vettigt svar för en gångs skull. Amen to that! När spelutgivare och utvecklare skiter i sina kunder ja då blir det som i EA:s fall. 12/07 Är det tillräckligt många som köper från mindre spelutvecklare eller indieutvecklare så kommer de leva kvar. Så det hela handlar om vad marknaden vill ha... 12/07
Skicka en rättelse