Användarrecensionerna på Steam har gjorts om. Syftet är att användarnas omdöme ska ge en mer aktuell bild av spelet, något som blivit allt viktigare i takt med att både färdiga spel och early access-titlar uppdateras löpande.

Tidigare har de recensioner som ansetts vara mest hjälpsamma lyfts fram, medan nyare recensioner haft svårt att synas – även om de kanske ger en bättre bild av spelets nuvarande skick. Det har nu ändrats så att nyare recensioner lyfts fram tydligare, skriver företaget, och tanken är alltså att de ska ge en aktuell bild av spelets skick.

Man har också infört ett system för färska betyg, där positiva omdömen från de 30 senaste dagarna räknas. Syftet är åter att täcka in det faktum att spel utvecklas löpande, både före och efter att de dyker upp på Steam.

Steam är inget community som sådant. Det är folk från hela världen, hur många som helst. De har inte synkat sina åsikter med varandra. Steams användarbetyg står högst i rang för mig. Och att man stavar helt korrekt, meningsbygger korrekt, har en tydlig... 06/05 10 timmars spel = minst 10 IQ? Då blir det ingen förändring från idag... 05/05 SEGA och CA klappar händerna. Nu kan de släppa buggiga spel som får bra recensioner på framsidan efter ett halvår. 05/05 Jag tycker man borde kräva motsvarande IQ också. 04/05 Ja, Doom 4, det är så keckigt att jag glömt vad det hette... Det heter ju inte ens Doom 4, det är ju problemet. 04/05 Recensionerna på Steam är bra. Som vanligt får man ju idka källkritik när man läser dem och göra sin research innan man köper ett spel. Vem har skrivit, kan personen stava, hur länge har personen spelat spelet i fråga och när skrevs recensionen är ju... 04/05 Så länge man skriver varför man tycker en viss sak, så är väl all kritik - både positiv och negativ - bra/hjälpsam. Även om den är subjektiv, så är det till nytta så länge som man motiverar sig. 04/05 Har skrivit två recensioner på steam. Ena på Lord of the Rings Online och den andra minns jag inte just nu. Min Lord of the Rings Online recension är nästan i toppen för "hjälpsamma". Men jag var väldigt personlig när jag skrev den, utgår mest från hur... 04/05 Det där är jävligt svårt för vad som är tillräckligt länge, vem ska bestämma det? Vissa är snabbare än andra. Det står ju hur många timmar man spelat spelet i fråga på varje recesion. Man får ju utöver det basera en egen uppfattning kring recensionen... 04/05 Problemet med det är ju att det finns väldigt korta spel, 1-4 timmar, som också ska recenseras. :) 04/05
Skicka en rättelse